Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSmaakmakers

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Kruidenolijfolie is een smaakmaker die je zo maakt. De olie heeft 4 weken minstens nodig in een donkere kast om op smaak te komen. Sprenkel de olie over je warme pizza, salade of roze biet carpaccio. Afhankelijk van de hoeveelheid spaanse peper heb je een pittige smaakmaker of juist een knoflook smaak als je die er veel in hebt gebruikt.

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • Voor 1 fles
  • 1 fles extra virgen olijfolie
  • een schone lege fles, van gelijke inhoud
  • 1 grote spaanse rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels gedroogd en/of 3 verse takjes van tijm, oregano en rozemarijn
  • wat zeezout

DOEN

  • Snij de peper met knoflook fijn en doe die met een laagje extra virgin olijfolie in een pannetje. Verwarm zachtjes zonder het te laten koken. Na zo’n 20 minuten haal je de warmte eronder af en laat het afkoelen.
  • Doe de kruiden in de (schone) fles, schenk de verwarmde olijfolie met peper en knoflook in de fles, en vul af met de rest van de extra virgine olijfolie.
  • Zet de fles weg in een donkere koele kast voor zo’n 4 weken.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pesto van paranoten door gepofte boekweit
volgende recept
Een kleine quiche van spelt bladerdeeg

Heb je deze al gezien?

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Winter postelein heeft een bite

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen