Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeRoosteren in de ovenSmaakmakers

Monniksbaard pesto komt uit de zee

Monniksbaard pesto komt uit de zee en is een stengelvormige zeegroente. Naast deze zeegroente zijn zeekraal, kappertjes, peterselie, olijven, gele hete peper, knoflook, kurkuma vers als poeder en olijfolie gebruikt. Pesto’s zijn veelzijdige smaakmakers; door de stamppot, je omelet, met olijfolie aangelengd een dressing, als basis op brood onder een plakje kaas en door de rijst.

Monniksbaard pesto komt uit de zee

Print
Personen: 25? Bereiding: 10

NODIG

  • 1 bosje monniksbaard
  • handje zeekraal
  • 15 stengels peterselie
  • 6 olijven zonder pit
  • eetlepel kappertjes
  • stukje verse kurkuma
  • teen knoflook
  • stuk gele hete peper (rood of groen kan ook)
  • olijfolie

DOEN

  • Gebruik een hoge kom om alle ingrediënten samen te kunnen pureren.
  • Was de monniksbaard en snij het deel met de wortel eraf. Snij het op in stukjes. De zeekraal snij je ook in stukjes.
  • Was de peterselie en snij deze ook op in stukjes.
  • De knoflook maak je schoon, van de hete peper haal je de hete pitjes eruit en beide snij je in stukjes. De olijven snij je op in schijven.
  • Was de kappertjes even onder de kraan zodat je het zure er van af spoelt.
  • Doe alle ingrediënten afwisselend in een hoge kom, een flinke scheut minstens 2 eetlepels olijfolie erbij en pureer tot een mooie gladde massa.
  • Pureer met een staafmixer, blender of NutriBullet

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bonduelle bonenmix hummus
volgende recept
Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Heb je deze al gezien?

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Pompoenpitten pasta als basis van deze pesto

Gekruid kipgehakt met gestoomde groenten

De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen