Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree is flink gekruid met een hete peper, wat
oregano, gedroogde rode paprika en met een pesto van monniksbaard. Bedekt onder een laagje rauwe ham met er over gestrooid sesam zaad, nigella steeds en wat geraspte kaas.
Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree
PrintNODIG
- 2 zoete aardappels ca 700 gram
- 400 gram zuurkool
- rauwe ham
- 1/2 bosje waterkers
- theelepel oregano
- theelepel gedroogde rode paprika (Turkse winkel)
- sesamzaad
- nigella seeds (Turkse- Oosterse winkel)
- 20 gram geraspte kaas
- min. 2 eetlepels olijfolie
- kurkuma poeder en zwarte peper
DOEN
- Start met het blanceren van de zoete aardappel. Schil ze en snij ze in stukken. Kook water kokend, doe er een theelepel zeezout bij en al kokend de stukken aardappel erbij. In ca 8 minuten zijn je aardappel stukken beetgaar. Giet het water af. Schenk er een eetlepel olijfolie bij en stamp de aardappelen tot een grove massa.
- Doe er vervolgens 2 eetlepels ‘monniksbaard pesto’ bij, oregano, gedroogde rode paprika en de in stukjes gesneden waterkers. Schep dit allemaal goed door de puree heen.
- Neen een (glazen) ovenschaal, doe er wat olijfolie in en verdeel de zoete aardappel puree over de schaal.
- De zuurkool doe je in een schaal en druk wat van het vocht eruit. Strooi er de kurkuma over en wat zwarte peper. Schep dit goed door de zuurkool heen. Schep de zuurkool op de zoete aardappel puree en verdeel gelijkmatig.
- Van de rauwe ham heb je ca. 6 plakjes nodig om die over de zuurkool heen te leggen. Strooi er vervolgens graspte kaas, sesamzaad en nigella seeds erover.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Op temperatuur gaat de ovenschaal voor 14 minuten in de oven.
- Nb Deze ovenschaal kun je van te voren te makem!
TIPS
Pesto is meer dan een smaakmaker voor je pasta. Monniksbaard pesto