Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVis

Mul met gestoomde venkel en groene kool

Mul met gestoomde venkel en groene kool. Makkelijker en sneller kan het bijna niet. De mul is in een meel laagje gebakken, de venkel met groene kool stoomd in een pasta pan en de linzen bal komt van de Oosterse winkel. Veel smaken en genoeg groenten. Nb een saus van mayonaise, yochurt en dille pesto is zo gemaakt. 

Mul met gestoomde venkel en groene kool

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 4 middel grote verse mul
  • spelt meel
  • 1 grote venkel
  • 1 groene kool
  • 2 linzen ballen
  • dille pesto en mayonaise met yoghurt

DOEN

  • Was de mul goed schoon en controleer of alle ingewanden eruit zijn. Dep ze wat af, vochtig mogen ze zijn want zo plakt het meel goed om ze heen
  • Snij de venkel en groene kool in plakjes en reepjes. Zet een pasta pan (met inzet) op met 2 cm water. Kookt het water, zet de inzet erop gevuld met de venkel en groene kool. Stoom ze samen 10 minuten.
  • Terwijl je groenten stomen, bak je de vis gaar in hete archaide bakolie. Draai de visjes een paar keer om in de hete olie.
  • Voor de saus heb je nodig 2 eetlepels mayonaise/yoghurt en 1 eetlepel dille pesto.

 

TIPS

Wil je een dille pesto zelf maken? Zie Dille pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Siliconen vorm is er om mee te variëren
volgende recept
Pesto van gedroogde tomaat, paprika met veel kruiden

Heb je deze al gezien?

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Groenten hartige taart

Een zomerse avond met een mezze van vis

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Mossel maaltijd soep

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen