Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureeSmaakmakers

Pompoenpuree met waterkers op brood

Pompoenpuree met waterkers op brood, is een makkelijk en snel klaar recept. De pompoen(diepvries) wordt geroosterd in de oven voor 20 minuten en daarna gestampd ouderwets met de stamper. De pompoenpuree maak je op smaak en is lekker op brood, speltcracker of wafel bij een kop erwtensoep. Het is een prima bijgerecht, zowel warm als koud lekker.

Pompoenpuree met waterkers op brood

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 doosje diepvries pompoenstukjes 400gr
  • eetlepel sesamzaad
  • eetlepel kappertjes
  • theelepel tijm
  • bosui

DOEN

  • Zet de oven op 180 graden
  • Haal het doosje uit de vriezer en laat ontdooien
  • Neen een ruime platte schaal en doe er de ontdooide pompoen stukjes in.
  • Schenk er olijfolie overheen, de kappertjes, sesamzaad en tijm en schep goed om of beter doe dit met je handen.
  • Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.
  • Stamp de pompoen in grove stukken, fijn kan natuurlijk ook.
  • Dien direct op of verwarm later even in de magnetron.
  • Prima te bewaren in de koelkast voor ca 1 week.

TIPS

Voor een extra smaakbeleving van het broodje, gril een plakje katenspek en leg deze bovenop de puree met wat waterkers.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een mix van koriander en bosui met paranoten
volgende recept
Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Heb je deze al gezien?

Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

Blad van de radijs als basis van een...

Een roommousse met broccoli en pecorino

Spelt pizza met knapperige bodem

Tapenade van dille met groene olijven

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen