Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakers

Pesto met artisjok en walnoten

Pesto met artisjok en walnoten is een variant op de vele manieren waarop je pesto kunt maken. Gebruik de pesto op je brood of breng je pasta op smaak. Nb kurkuma geeft niet alleen de pesto een mooie kleur groen, het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Gebruik het wel samen met zwarte peper en een vet- boter, ghee of een olie, zo neemt je lichaam het beter op. 

Pesto met artisjok en walnoten

Print
Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • Half bosje verse kruiden als platte peterselie of koriander, selderij
  • 5 artisjok harten uit blik, afgespoeld
  • handje walnoten
  • theelepel kurkuma
  • zwarte peper
  • kappertjes
  • 3 eetlepels olijfolie

DOEN

  • Snij van het bosje platte peterselie 2cm van de stengel en gooi die weg. Snij de bos op in kleine stukjes.
  • Snij de knoflook en walnoot in stukjes. Neem een hoge kom en doe afwisselend alle ingrediënten er in.
  • Schenk er een flink wat olijfolie bij, minstens 2 eetlepels en pureer met een staafmixer, blender of Nutribullit, de inhoud tot een mooie pasta. Ziet de pasta er droog uit schenk er nog een eetlepel olijfolie bij. Nb er is hier geen zout toegevoegd. Proef of je het zo lekker vind of dat er toch zout bij moet. Bedenk wel dat waar je het bij gebruikt, ook zout in kan zitten.

TIPS

Deze pesto is gebruikt om de gierst pasta op smaak te brengen. De groenten zijn geroosterd met olijfolie, oregano en een pittige schapenkaas. De boterhammen zijn besmeerd met de pesto, een plakje rauwe ham en waterkers er over. De rauwe ham is zout van zichzelf en dus heeft de pesto geen zout nodig.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus
volgende recept
Bloemkool met mosterd soep

Heb je deze al gezien?

De kalamata saus voor vis en vlees, ja...

Zachte geit in rauwe ham gerold met een...

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen