Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSnel op tafel

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt. Een ovenschotel van prei, groene kool, peterselie, kruiden en specerijen. De zoete aardappel is gestoomd waarna het hete water gebruikt is om de prei en kool te blancheren. Effieciënt, van te voren klaar te maken en gaar in 15 minuten.

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 dikke prei
  • stuk groene kool ca 150 gram
  • 1/3 deel bos platte peterselie, 2 stengels bosui en handje kappertjes
  • tijm, kurkuma, knoflook, zwarte peper en rode peper
  • olijfolie
  • nigella seeds en sesamzaad
  • restje kaas
  • kipgehakt 250 gram

DOEN

  • Start met het schillen en snijden van de aardappel en groenten. Snij de aardappels in kleine stukken. De prei in ringen en kool in reepjes fijn. Zet een pasta pan met inzet klaar. Doe in de pan 2 liter heet water, de inzet met de zoete aardappels erin, deksel erop en laat ca 10 stomen. Haal de inzet eruit. Doe de prei met kool in het hete water en laat ze samen ca 3 minuten blancheren.
  • Terwijl de aardappels stomen, bak je het kipgehakt in een scheut olijfolie waar je de knoflook en rode peper fijngesneden aan toegevoegd hebt. Na enkele minuten strooi je er kurkuma en zwarte peper over, roer dit door het gehakt heen.
  • Pureer of prak de zoete aardappel tot een grove massa. Gier er een eetlepel olijfolie bij, de fijngesneden bosui en peterselie. Was de kappertjes en voeg ze bij de aardappel. strooi de tijm erover en schep alles goed door elkaar.
  • Neen een glazen ovenschaal. Vet de schaal met wat olijfolie in, schep de helft van de aardappel puree erin en druk wat aan. Schep de groenten op de puree, dan het kipgehakt en sluit af met de rest van de aardappel puree. Verdeel over de top de zwarte nigella seeds en sesamzaad. Een stukje kaas verdeel je er over en druppel een olijfolie er over heen.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.

 

 

 

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex
volgende recept
Een groenten quiche in rauwe ham

Heb je deze al gezien?

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Stevige cracker van meel, vlokken en zaden

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven