Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

SoepStomen in een (pasta) panVegetarisch

Pittige en goedvullende herfstsoep

Pittige en goedvullende herfstsoep. Gestoomde pompoen, knolselderij, paars/oranje wortels, zoete aardappel, ui met rode peper en harissa, deze als laatst door de soep geroerd.

Pittige en goedvullende herfstsoep

Print
Personen: 10 als lunch Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1/2 knolselderij
  • 1 kleine pompoen
  • 1 zoete aardappel (oranje)
  • 7 regenboogwortels (paars/oranje)
  • 3 rode ui, 3 witte ui
  • 2 teen knoflook
  • 2/3 rode peper
  • 3 blokjes bio kippenbouillon, zonder gist! (Eko Plaza) of uienbouillon voor een vegetarische versie
  • theelepel kurkuma en wat zwarte peper
  • 2 theelepels harissa

DOEN

  • Start met het stomen van de pompoen. Snij de pompoen in grove stukken. Zet een pastapan met inzet op een hoog vuur met 1 1/2 liter kokend water. Leg de stukken pompoen in de inzet, de deksel er op en stoom de pompoen voor ca 15 minuten.
  • Terwijl de pompoen stoomt, schil en snij je de andere groenten in stukken. De knoflook en peper wat fijner.
  • Haal de pompoen uit de pan en zet even weg. Giet het stoomwater over in een kan en los er de bouillonblokjes in op.
  • Droog de pastapan aan de binnenkant, zet weer op een laag vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Doe er de knoflook, rode peper bij en bak zachtjes met toegevoegd kurkuma poeder en zwarte peper. Dan de uien erbij, roer goed door elkaar heen.  Doe er alle andere groenten erbij, schep goed door elkaar heen. Doe er de 1 1/2 liter water met de opgeloste kippenbouillon erbij en zet het vuur hoger, zodat het begint te borrelen. Zet het vuur lager zodat het rustig borrelt. Na 20 minuten borrelen kun je het vuur uit zetten en doe je de gestoomde pompoen erbij. De groenten garen nog na in het warme water. Pureer de soep goed. En strooi er 2 theelepels harissa erover, roer goed door de soep heen. Proef! zout erbij? te dik, water erbij?
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes
volgende recept
Een anti verkoudheid kippen-groenten soep

Heb je deze al gezien?

Rabarber, paprika met specerijen soep

Snijbiet met linzen soep

Soep met sla en een gebakken worstje

Een plak bloemkool met schapenkaas

Deze paarse radijs is geroosterd

De snelklaar winter erwtensoep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.