Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en kalkoenSoep

Een anti verkoudheid kippen-groenten soep

Een anti verkoudheid kippen-groenten soep. Wat heb je nodig? Goede vulling, verse groenten, kruiden en specerijen. Een echte kippenbouillon met gehaktballetjes. Gebruik wat je in huis hebt!

Een anti verkoudheid kippen-groenten soep

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • stuk zoete aardappel
  • 1 prei
  • schaaltje linzen
  • 2 rode ui
  • verse kurkuma
  • gele hete peper
  • knoflook
  • verse gember geraspt
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 250 gram kippengehakt (Bio)
  • theelepel gedrooge rode paprika (Turkse winkel)
  • theelepel tijm en oregano
  • waterkers
  • selderij
  • blad van de radijs

DOEN

  • Start met het snijden van de groenten. De zoete aardappel in blokjes. De prei in ringen. De rode ui snij je ook in ringen.De kurkuma, knoflook en gele peper snij je in fijne stukjes Het stukje gember rasp je.
  • Neen een hoge soeppan en schenk er een laagje olijfolie in. Verwarm zachtjes. Doe er de kurkuma, peper, gember en knoflook in en roer goed door de olijfolie heen. Laat even zachtjes bakken. Na een ppar minuten doe je alle gesneden groenten erbij. Roer goed door elkaar en laat zachtjes stoven met de deksel op de pan. Doe er de bouillonblokjes en kruiden bij.
  • Verwarm water ca. 1 /12 liter. Giet het kokende warme water bij de groenten en zet het vuur hoger zodat het water borrelt, de groenten gaar worden. Staan de groenten onder water?
  • Kruid het gehakt met kruidenzout, peper, tijm en gedroogde rode paprika. En maak er kleine gehaktballetjes van. Voeg ze toe aan het borrellende water.
  • Snij nu de platte peterselie en waterkers in stukjes, ook de steeltjes. Voer ze toe aan de soep.
  • Snij de bladeren van de radijs en sopel ze onder stromend water schoon. Snij ze op in kleine stukjes, ook de steeltjes. Voeg toe aan de soep. roer dit allemaal goed door elkaar en zet het vuur uit. Door de warmte gaard de soep na.
  • Als lunch met haverwafels en als avondmaaltijd met spinazie boekweitpannekoekjes erbij.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pittige en goedvullende herfstsoep
volgende recept
Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en erbij een gevulde wortel tortilla

Heb je deze al gezien?

Mossel maaltijd soep

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Mosselen in een kruiden room saus

Quiche met een havermoutbodem

Uiensoep? Deze maak je iedere dag!

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven