Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierFeestRoosteren in de ovenVis

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal voor een feestelijk diner. Zoete aardappel met zeekraal stampot, geroosterde groenten (pastinaak, bloemkool, rode paprika en rode kool) uit de oven en eerder op de dag de scheermessen en schelpen gekookt in zeezout water. Deels voor te bereiden, deels (het roosteren en bakken van de vis) als je bezoek er is.

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Print
Personen: 5 Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 15 scheermessen
  • 500 gr kokkels
  • halve kleine bloemkool
  • 1 grote pastinaak
  • 1/2 rode kool
  • 1 rode paprika
  • kilo oranje zoete aardappel
  • 150 gr zeekraal
  • waterkers
  • 5x 100 gr visfilet met huid

DOEN

  1. Haal de vis vers. Blancheer de scheermessen en kokkels apart in heel zeezout water voor ca. 5 minuten. Spoel ze daarna koud af en zet ze weg in water met veel zout,in een bakje in de koelkast. Kook ze niet te lang anders worden ze taai en daarom spoel ze koud af, dan stopt het garen.
  2. De groenten- de bloemkool, rode kool, pastinaak en rode paprika bereid je voor door ze in roosjes, reepjes en plakjes te snijden. Neem een bakblik en leg er een vel bakpapier op, verdeel de groenten hierop, sprenkel er olijfolie over en je gewenste kruiden. Vergeet niet wat zee of kruidenzout. Dit kun je ook voorbereiden. Leg er een ander bakblik op en zet weg. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden en zet het blik voor 20 min in de oven.
  3. De zoete aardappel puree valt ook voor te bereiden. Schil de aardappel en snij deze in blokjes, de ui snij je fijn. Doe de aardappel samen met het ui in een pan en kook ze samen, giet het water af en pureer ze tot een stevige massa. Snij de zeekraal wat fijner en roer deze door de puree heen. En doe hetzelfde met een handje waterkers. Heb je van die mooie ronde metaal vormen, gebruik die dan om van deze puree 5 torentjes te maken. Zet ze in een licht ingevette schaal of ook op bak papier in de schaal. Ze kunnen de laatste 10 minuten erbij met de groenten die roosteren.
  4. De 5 visfilets met huid bak je op het laatste moment ca 5 minuten ieder. Heb je geen pan waar ze allemaal in kunnen? Bak ze dan in delen en houdt ze warm op een warm bord met aluminiumfolie.
  5. De opmaak van het bord? Start in het midden met het torantje van zoete aardappel puree, hier om heen verdeel je de geroosterde groenten, de scheermessen en kokkels en op het torentje de visfilet.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kruidige soep van gegrilde paprika en pompoen
volgende recept
Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Heb je deze al gezien?

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Siliconen vorm is er om mee te variëren

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

Paarse rode groenten met gans saté

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen