Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijPesto en tapenadeSmaakmakers

Tapenade van dille met groene olijven

Tapenade van dille met groene olijven. Het is de smaakmaker die je koken gezond en makkelijk maakt. Je kunt tapenade’s in de winkel kopen, tegelijkertijd het is zo makkelijk om te maken én jij weet wat je er in stopt. Hier met groene olijven, dille, ansjovis, knoflook en kappertjes en flink wat extra virgine olijfolie, pureren en klaar.

Tapenade van dille met groene olijven

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 100 gr olijven
  • 1 bos dille
  • 2 ansjovis
  • 2 knoflook
  • 20gr kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie

DOEN

  • Begin met de dille en snij er 2 cm van de harde steel af. De dunnere takjes gebruik je voor de tapenade. De rest van de takjes kun je gebruiken bv. bij een vis die je stoofd.
  • Snij de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes.
  • Neem een hoge kom als je een staafmixer gebruikt (keukenmachine of blender kan ook).
  • Verdeel de ingrediënten in de kom, begin met een deel dille, dan wat olijven, wat knoflook en ansjovis en kappertjes. Herhaal dit tot je alles gebruikt hebt. Giet om te beginnen 2 flinke eetlepels extra virgine olijfolie erbij en pureer tot een smeuïge massa.
  • Is de massa te droog schenk er dan net zoveel olijfolie bij dat er een laagje op ligt.

TIPS

Tapenade is een zusje van de pesto. Het verschil zit 'm in het gebruik van olijven, waardoor het grover is dan een pesto.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
IJs van yoghurt met citroen
volgende recept
Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel

Heb je deze al gezien?

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Goede frites van bataat en een meiknol

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Zachte geit in rauwe ham gerold met een...

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.