Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestFruitHistamine vrij

IJs van yoghurt met citroen

IJs van yoghurt met citroen maak je heel gemakkelijk met een siliconenvorm. Meng de yochurt met citroensap en wat geraspte schil en een beetje honing. Vul de siliconen vorm, dek af en zet weg in de vriezer. Maak dit toetje op met mango, peer en amandel schaafsel. Een feestje op je bord. 

IJs van yoghurt met citroen

Print
Personen: 4 Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • Een stevige yoghurt, Grieks of Turks
  • 1 (bio) citroen
  • 1 mango
  • 1 peer
  • amandel schaafsel
  • gedroogde mango

DOEN

  • Neem een siliconen vorm die per persoon 3 ijsjes geeft.
  • Maak een mengsel van de yochurt, citroensap en wat geraspte citroen. Proef! Ik heb er wat honing bij gedaan want de yoghurt vond ik te zuur. Nb Voor je de vormpjes vult, kun je in iedere vorm wat citroenvruchtvlees of gedroogde gele rozijn er in doen, waarna je met een opscheplepel de vormpjes vult. Verdeel het yoghurt mengsel over de vormpjes en dek af met een plastic folie. Zet weg in de vriezer.
  • Haal het ijs van ter voren eruit anders is het ijs te hard.
  • Schil de mango en peer. Snij de mango in blokjes, de peer in partjes. Hak de gedroogde mango in stukjes of pureer ze.
  • Neen een dessert bordje en leg er 3 ijsvormpjes op. Verdeel de stukjes mango en peer over de bordjes. Strooi het amandelschaafsel erover en als laatst de gedroogde mango.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
NutriBullet is een snelle pesto, tapenade en puree maker
volgende recept
Tapenade van dille met groene olijven

Heb je deze al gezien?

Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Stevige cracker van meel, vlokken en zaden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen