Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSoep

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten voor de bite! Eet het als een maaltijdsoep. Goed gevuld door de knolselderij en het lijkt hierdoor op een erwtensoep. De diverse groenten en kruiden met specerijen laten deze soep smaken: hoe gezond lekker wil je het hebben. Je kunt er natuurlijk ook een stuk hartige- of uientaart bij eten. 

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • olijfolie met theelepel kurkuma, zwarte en rode gedroogde peper
  • 2 pastinaak
  • 1/2 knolselderij
  • 2/3 groene kool
  • 100 gram spruiten
  • 2 prei
  • 4 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kippen- en groenten bouillonblokjes
  • handje kleine uitjes
  • 4 stengels bosui
  • pakje kiemgroenten EkoPlaza
  • koriander en peterselie
  • gelderse rookworst (bio)

DOEN

  • Start met het schoonmaken en in stukken snijden van de groenten: de knolselderij, prei, ui, spruiten, groene kool en pastinaak.
  • Neem een hoge soeppan en schenk er een flinke hoeveelheid olijfolie in, voeg toe de kurkuma, zwarte peper, gedroogde peper en knoflook en laat ze zachtjes even bakken. Voeg er dan de ui bij, roer goed om zodat de ui mooi geel wordt en laat zachtjes voor 5 minuten sudderen.
  • Doe er dan de prei, spruiten, pastinaak, knolselderij, groene kool erbij, schep goed door elkaar. Doe er de bouillonblokjes bij, tijm met de oregano en schenk water in de pan zodat de groenten onder staan. Laat op een midden hoog vuur staan totdat het kookt. Zet het vuur dan zachter. Als ook de knolselderij en pastinaak zacht zijn pureer je de soep.
  • Nu voeg je de in ringetjes gesneden bosui, de kleine uitjes en de kiemgroenten toe. roer ze door de soep en laar de soep nog 5 minuten zachtjes borrelen. De groenten in de pan blijven nog warm en garen de laatste groenten gewoon door, ook als het vuur uit is.
  • Als allerlaatste de je er in plakken gesneden worst bij met de fijn gesneden koriander en peterselie.
  • Eet deze soep als een maaltijd soep. Of versier het met een stuk uientaart.
  • Nb Kurkuma kleurt de soep in eerste instantie geel en zorgt uiteindelijk voor een heldere kleur groen in de soep.

TIPS

Een idee hoe je makkelijk een uientaart maakt? Zie Uientaart maak je met veel prei en ui

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Snelle garnalen over geroosterde groenten
volgende recept
De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!

Heb je deze al gezien?

Een zalm variatie als starter…

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en...

Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen