Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakers

Koriander yoghurt saus bij een ei muffin

Koriander yoghurt saus bij een ei muffin maak je door eerst een pesto van de koriander te maken. Deze vervolgens te mengen met een basis van mayonaise en yoghurt. Eet deze saus bij gegrild vlees, gebakken kaas, een salade of een muffin van ei.

Koriander yoghurt saus

Print
Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 bos koriander bij de Oosterse winkel vandaag
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram pompoenpitten
  • olijfolie
  • mayonaise en (griekse) yoghurt

DOEN

  • Haal 1 cm van de steeltjes van je bos koriander af. Snij de bos vervolgens op in kleine stukjes. De knoflook snij je ook in stukken, dit hoeft niet fijn want dat doet de staafmixer wel.
  • Doe afwisselend de koriander, knoflook en pompoenpitten in een kom, giet er een flinke scheut olijfolie over en pureer dit alles tot een smeuïge massa.
  • Pak een mooi schaal en meng erin de yochurt met mayonaise. Proef wat je lekker vind, meer youghurt of juist mayonaise. Schep nu 2 eetlepels van de koriander pesto erbij ven roer goed door. Proef! Mis je zout en peper? Voeg die er dan aan toe. Of nog een eetlepel pesto.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zeewier en zeekraal geven beide smaak&kleur
volgende recept
Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Heb je deze al gezien?

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata...

Spelt pizza met knapperige bodem

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen