Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijRoosteren in de oven

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Zure rabarber wordt zoet door de honing. Rabarber is zuur en dit verdwijnt door de combinatie van honing en wat olie. Doe er nog wat spaanse peper en zout bij en de rabarder smelt op je tong. Een bijgerecht wat goed combineerd met pittig en hartig.  Hier gecombineerd met gestoofde aduki bonen, ui, bio spekjes, balsamico azijn en koriander.

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Print
Personen: 2

NODIG

  • 3 stengels rabarber
  • 1 eetlepel honing
  • een scheutje lijnzaad olie of andere olie
  • 1/3 spaanse peper
  • wat zeezout
  • 60 gr gedroogde aduki bonen (8 uur geweekt in water) of 200 gr uit blik
  • 2 ui
  • 50 gr bio spekjes
  • 10 stengels koriander
  • scheutje balsamico azijn
  • wat rucola, veldsla of een salade mix

DOEN

  • Snij de rabarber in kleine stukjes
  • Neem een glazen schaal en schenk er ca 1 eetlepel lijnzaad olie of een andere olie in.
  • Doe er de rabarber in en de spaanse peper die je klein hebt gesneden. Roer het goed door de olie heen. Druppel nu de eetlepel honing er over en schep de rabarber goed door de honing heen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal voor 20 minuten midden in de oven.
  • Terwijl de schaal in de oven staat, maak je de bonenschotel. Zorg als je met de geweekte aduki boontjes werkt je ze een uurtje hebt gekookt. Bij bonen uit blik? Spoel en droog ze goed af.
  • Bak eerst 50gr bio spekjes met fijn gesneden ui, doe er de boontjes bij, blus af met balsamico azijn, zet de deksel erop en laat zo stoven totdat de rabarber uit de oven komt. Snij de koriander fijn.
  • Opmaak? Neem een bord waar je eerst wat salade op legt, dan de helft van de rabarber en boontjes stoof. En een halve rode biet en wat komkommer schijfjes. Zo heb je een gezonde groenten mix.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok
volgende recept
Tapenade van rode bietjes

Heb je deze al gezien?

Spelt pizza met knapperige bodem

2 Groentenschotels als avondeten

Doperwten sla soep is zo klaar

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen