Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenKruidenmix maak je zelf

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix. Een kruidenmix staat standaard in mijn koelkast omdat ik er zoveel mee kan doen!  Van een boterham besmeren, er een dressing van maken over geroosterde groenten, bij vis of er een mayo van maken. Gezond en veelzijdig en je kunt zoveel meer gebruiken dan kruiden alleen. Boerenkool dus!

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Print
Personen: 10 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • hand schoon gemaakte boerenkool
  • handje winterpostelein
  • 3 groene olijven
  • eetlepel kappertjes
  • handje noternmix (walnoot, cashew en papranoot)
  • takje verse salie
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • olijfolie

DOEN

  • Start met de boerenkool. Haal de bladeren van de kool af en spoel ze schoon. De salie snij je in stukjes, deblaadjes van  oregano rits je van de stengel.
  • De noten snij je in stukjes, zo verwerken ze makkelijker. De knoflook en rode peper snij je ook in stukjes.
  • Neen een hoge kom en doe er de boerenkool in, dan de winter postelein, de kruiden, de knoflook en rode peper, de noten, de kappertjes en olijven. Schenk er minstens 3 eetlepes olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Is het te droog doe er dan nog olijfolie bij. Proef! Deze is zoutloos. Je kunt er altijd nog een kruidenzout aan toevoegen.
  • Ideen voor een toepassing van een kruidenmix? Zie hier onder.

 

TIPS

Boterham?Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix Dressing? Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten Vis? Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix
volgende recept
Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Selderij pesto maak je zelf

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Zomerse geroosterde groenten en Halloumi

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven