Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSoep

7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes. De 7 uien zijn prei, rode-, zoete-, gele ui, sjalot, bosui, platte peterselie, knoflook. Op smaak gebracht met 1/2 rode peper, ras el hanout, livar spekjes, 2 bio blokjes kippenbouillon met wat zeezout.

7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Print
Personen: 4 of meer Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 1 zoete ui
  • 3 rode ui
  • 2 sjalot
  • 3 gele ui
  • 1 prei
  • 1 bos bosui
  • 1 bos platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 bio blokjes kippenbouillon
  • grote theelepel ras el hanout
  • wat zeezout
  • boekweit bloem
  • olijfolie
  • 20 gram boter
  • 100 gram spekjes

DOEN

  • Begin met alle uien in ringen te snijden. Was de peterselie en snij die in stukjes. De rode peper en knoflook snij je ook klein.
  • Neem een soeppan en giet er een ruime eetlepel olijfolie in en de 20 gram roomboter. Zet er zachtjes het vuur onder. Is de boter bijna gesmolten, doe er dan de rode peper, knoflook en ras el hanout in. Laat dit samen zachtjes even sudderen.
  • Doe er vervolgens alle in ringen gesneden ui er bij en schep dit goed door. Als laatste de prei. Schep alles goed door elkaar, leg de deksel op de pan en laat voor 20 minuten zachtjes stoven. Hierna strooi je er wat boekweit bloem bij en schep dit door de uien heen. Giet er koud water bij zodat alle ui onder water staat. De 2 bouillon blokjes en zeezout kunnen er nu ook bij. De deksel gaat opnieuw op de pan. Breng de soep tegen het koken aan en zet de pan dan op een sudder pitje voor 20 minuten.
  • Ondertussen bak je spekjes uit zo’n 100 gram. En goed uitgebakken doe je ze bij de soep, ook het vet ervan. Voeg ze toe aan de soep.
  • Zet na ca. 20 minuten het vuur er onder uit en laat staan. Het liefst tot de volgende dag zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Schep de soep op en strooi er wat van de platte peterselie over heen die je fijn gesneden hebt: stengel als blad. Eet er bij (spelt) bladerdeeg met artisjok pesto.

TIPS

Nb. Spekjes? Het is niet het gezondste vlees. Koop het biologisch of van het Livar varken dan weet je dat het dier goed geleefd heeft en je daarvoor in de plaats smaak terug krijgt.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze quiche kleur rood door de paprika pesto
volgende recept
Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool

Heb je deze al gezien?

700 gram groenten en restjes geitenkaas

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Met verse walnoten een kruidenmix

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen