Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijRoosteren in de oven

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd op een vel bakpapier, op het bakblik midden in de oven. Verwarm je heteluchtoven voor op 180 graden en de bloemkool met kruiden en specerijen zijn gaar in 20 minuten. Een goede worst afgeblust met balsamico azijn, smaakt er geweldig bij.

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20minuten

NODIG

  • Een bloemkool
  • 2 sjalotten of 1 sjalot en 1 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 bosje platte peterselie
  • 10 takjes koriander
  • 10 stengels bieslook
  • olijfolie
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • gedroogde paprika
  • en 100 gram geraspte schapenkaas

DOEN

  • Snij je hele bloemkool door midden. En snij vervolgens 3x een 1 cm dikke plak van de helft van de bloemkool.
  • Snij de sjalot en witte ui in dunne ringen, nadat je ze van de schil ontdaan hebt. De knoflook snij je fijn.
  • Neem een bakblik en leg er een vel bakpapier op. Leg er de 3 plakken bloemkool op, verdeel de in ringen gesneden ui en in stukjes gesneden de knoflook, er over en besprenkel met een goede olijfolie.
  • Strooi over de groenten nu de kurkuma, zwarte peper en gedroogde paprika.
  • Was je peterselie en snij 2 cm van de stengel af. Wat je overhoudt van de stengel en blad snij je in kleine stukjes. Dit doe je ook met de koriander en bieslook. Verdeel de kruiden met een losse hand over het bakblik heen.
  • Besprenkel nogmaals met een olijfolie en de geraspte schapenkaas.
  • De oven voorverwarmt op 180 graden? Zet je bakblik in het midden van de oven voor 20 minuten. Klaar is je bloemkool.
  • In de tijd dat je bloemkool in de oven staat, bak je een worst in de olijfolie met boter en blus je deze af met een balsamico azijn.
  • In max. 30 minuten is je avond maaltijd klaar!
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort
volgende recept
Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Heb je deze al gezien?

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Home made pesto, een bonenschotel met boekweit

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen