Deze quiche kleur rood door de paprika pesto. Een fijn lunch recept samen met de puree van zoete aardappel en paprika, een groene salade, een gehakt bal en gebakken patisson. Deels voor te bereiden, een deel gaat de oven in en de patisson bak he op het laatste moment.
Deze quiche kleur rood door de paprika pesto
PrintNODIG
- 1 pak spelt volkoren bladerdeeg (EkoPlaza)
- 1 bakje mozzarella bolletjes van Gijs (De PLUS)
- 1/2 gele courgette
- 1/2 dunne prei
- 200 gram spekjes Bio van Rechtstreex
- 4 eieren
- 3 eetlepels paprika pesto
- 2 eetlepels haver fraiche (De PLUS)
DOEN
- Start met het ontdooien van 5 bladerdeeg lapjes. Éénmaal ontdooit rol ik ze tussen een vel huishoudfolie uit, zodat ze dunner worden.
- Neem een quiche schaal en smeer deze goed in met olijfolie. Vervolgens leg je de 5 bladerdeeg lapjes zo in de quiche dat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Het handigst is eerst 2 lapjes in het midden van de schaal, die elkaar net overlappen te leggen. Druk ze goed samen. Vul de schaal op met de andere lapjes. Druk ieder deel aan en de delen die overlappen maak je nat met water, dat plakt het!
- Snij het stuk courgette door midden en snij beide helften op in plakjes. De prei snij je op in ringen.
De spekjes bak je op een hoog vuur. Na een paar minuten strooi je er kurkuma over met gecruste zwarte peper. Laat de spekjes afkoelen. Verdeel de courgette als rand, in het midden de prei met de uitgebakken spekjes erop. Verdeel dan door midden gesneden bolletjes mozzarella. - In een hoge kom breek je de 4 eieren, kluts ze en doe er dan 3 eetlepels paprika pesto erbij. Kluts opnieuw. Dan de 2 eetlepels haver fraiche. Kluts opnieuw. En schenk dit over de courgette met prei heen. Zet weg in de koelkast tot deze de oven ingaat of anders schenk het ei mengels er pas over tot de quiche de oven ingaat. Bewaar het ei mengsel in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de quiche schaal op het rooster met de 4 gehaktballen en zet het rooster terug in het midden van de oven. Na 30 minuten is de quiche klaar.
- Maak het bord op met een groene salade, een stuk quiche, de gehaktbal, de puree en de gebakken patisson.
TIPS
Patisson gebakken? Patisson gebakken in een boekweit beslag Puree van zoete aardappel en paprika? Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een zoute vis Pesto van rode paprika’s? Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s