Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierEten met O-negatiefHistamine vrijRoosteren in de ovenVegetarisch

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de oven

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de oven is makkelijk en gezond. Doe ze in een schaal, schenk er olijfolie over, strooi kruiden en zout en verdeel het op bakpapier en zet in de oven. Vergeet niet wat geraspte kaas erover te doen. Na 20 min heb je een gevarieerde, gezonde groenten maaltijd.

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de oven

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • halve bloemkool
  • 1/3 broccoli
  • 1 grote ui
  • 1 pastinaak
  • teen knoflook
  • een eetlepel van verse en/of gedroogde kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, bieslook, peterselie, selderij)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 150gr geraspte (schapen-, geitenkaas)
  • eventueel 2 eetlepels crème fraiche *(0-negatief niet gebruiken, tenzij van schaap of geit)

DOEN

  • De bloemkool snij je in roosjes of in plakjes, zoals je zelf wilt.
  • Hetzelfde doe je met de broccoli.
  • De ui en knoflook snij je in fijne stukjes.
  • Hussel dit door elkaar in een schaal, schenk er olijfolie over, kruiden en zeezout en hussel opnieuw door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180graden.
  • Neem het rooster of bakblik en leg er een vel bakpapier op en verdeel de groenten erover.
  • Spatel wat crème fraiche, strooi de geraspte kaas erover en zet, midden in de oven, voor 20 minuten. Nb. De crème fraiche is geen must, zonder smaakt ook prima.
  • Een recept waarbij je iedere groenten kunt gebruiken: pompoen, zoete aardappel, pastinaak, paprika, sperzibonen (even geblanceert) doperwten, linzen en bonen (gekookte)
  • Eet er een waterkers-, veldsla of rucola bij.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Tapenade van rode bietjes
volgende recept
Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Heb je deze al gezien?

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Boekweit pasta met een lekkere saus

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Een test deze chocolade taart met noten

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen