Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeelWerken met een siliconen vorm

Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond. Gezond en lekker…… is deze combinatie. Een koek die vol zit met mineralen, vitamines, vezels die je zonder gêne kunt eten. Snoep ze smakelijk! Gevormd door een siliconenvorm, je kunt het deeg ook uitrollen in een dunne laag op een stuk bakpapier en in vierkanten snijden.

Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Print
Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 100 gr kastanjemeel
  • 100 gr boekweit
  • 100 gr havermoutvlokken
  • 50 gr paranoten
  • 20 gr amandelen
  • 30 gr cacao nibs
  • 2 flinke eetlepels jam
  • theelepel baksoda
  • glas lauwwarm water

DOEN

  • Doe de afgewogen melen en vlokken bij elkaar in een schaal.
  • Doe er de amandelen, cacao nibs en de plat geslagen paranoten er bij.
  • Strooi de baksoda erover en schep alles met een pollepel goed door.
  • Schenk er nu 3/4 lauwwarm water bij en al roerend wordt het mengsel stevig als deeg.
  • Doe er nu de 2 eetlepels jam bij. Gebruik de jam die je zelf lekker vind. En een 3e eetlepel kan ook.
  • Zet het deeg even weg op een warme plek: in de oven op rijsstand of op de verwarming.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  • Neem een siliconen vorm of platte schaal. Smeer deze in met gesmolten boter of kokosolie, strooi er zwart sesamzaad over de bodem. Verdeel nu het deeg in de siliconenvorm of druk het plat in een platte schaal.
  • Zet in het midden van de verwarmde oven van 180 graden, op een rooster voor 20 minuten.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Verse krabpoten en wulken gekookt
volgende recept
Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Heb je deze al gezien?

Mul met gestoomde venkel en groene kool

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Emmer- en teff meel maken dit platte broodje

Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

  • Warme zomer lunch-ideeën

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.