Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van! Het seizoen van de asperges is er weer. Zowel de groene als de witte. Deze keer zijn de witte en een test om te zien of de schillen met uiteindjes samen gekookt, gepureerd met peterselie, kurkuma en peper, een smaakvolle kruidenmix basis is? De mix aangelengd met koolzaad olie en deze gedruppeld over de warme asperges en doperwtjes. Geslaagd! Nb Wel goed pureren om de dradige schil fijn te krijgen.
Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!
PrintNODIG
- van 10 asperges de schillen
- 10 uit eindjes van de asperges
- 1 eetlepel koolzaad olie of een andere olie.
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 10 stengels peterselie
- 1 eetlepel kurkuma
- wat verse zwarte peper
DOEN
- Doe de schillen en de 10 uiteindjes in de pan. Strooi er wat zout over en kokend water, blancheer de asperges restantjes voor 4 minuten. Zet het vuur hoog, het water moet koken. Prik in een uiteindje om te zien dat deze zacht is. Zoja, zet het vuur uit en giet het water weg.
Pak een Nutribullit of blender en doe hier de asperges restjes in, de eetlepel koolzaad olie, de grote theelepel witte wijn azijn, kurkuma en zwarte peper en hier bovenop de peterselie in stukjes gesneden. Pureer dit tot een gladde mix. Proef de mix of ook de hardere draden uit de schil fijn gepureerd zijn. - Deze kruiden- of beter asperge/kruiden mix kun je gebruiken door het aan te lengen met een olie als saus, over je gestoomde groenten heen, door de rijst of pasta, als basis van een borrelhapje en over de salade met naast olie een beetje azijn erbij. Een kruidenmix staat bij mij standaard in de koelkast en een voorraadje in de vriezer.
- Gestoomde asperges met doperwtjes, aardappeltjes uit de over in olijfolie, kruidenzout en kruiden en erbij dunne lapjes eendenborst kort gebakken. De asperge-kruidenmix over de asperges gedruppeld.
TIPS
Een andere kruidenmix? Met verse walnoten een kruidenmix Een borrelhapjes met een kruidenmix, tapenade? Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel