Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKrab en schelpdierenVis

Verse krabpoten en wulken gekookt

Verse krabpoten en wulken gekookt is een heerlijke vismaaltijd, die je uitbreid met wat je lekker vind zoals zeewierchips, dolma’s, gepofte tomaat, dille mayonaise en aubergine salade. Veldsla, lamsoor of zeekraal als een salademix passen er goed bij. Beide ‘fruits de mer’ zijn apart gekookt in een stevige visbouillion met zout.

Verse krabpoten en wulken gekookt

Print
Personen: 2 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 2 krabpoten
  • 4 wulken
  • 2 visbouillonblokjes
  • laurierblaadje

DOEN

  • Zet een pan, waar beide poten in passen, op met water. Kookt het en doe er een visbouillon blokje bij en leg er de schoongeboende krabpoten in. Laat ze zachtjes borrelen voor 30 minuten, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Zet ze met wat vocht weg in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • De wulken laat je een dag weken in water met veel zeezout. De volgende dag maak je ’s ochtends een pannetje klaar. Kook het water, ook hier doe je er een boullonblokje bij en wat extra zout. Kook de wulken 20 minuten. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Te lang laten koken of in het warme water laten liggen, maakt ze taai.  Zijn ze afgekoeld? Doe ze samen in een bakje met zoutwater in de koelkast tot gebruik.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta
volgende recept
Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Heb je deze al gezien?

Dille pesto als de grote smaakmaker van je...

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en...

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven