Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijMeel

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie. Een wrap of op een gerolde pannenkoek van beslag met boekweit, 1 ei, Ras el Hanoet, oregano en tijm. Snel klaar!

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Print
Personen: 1 als lunch Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 150 gram boekweit
  • 1 ei
  • 2 theelepels Ras el Hanout
  • grote theelepel oregano en tijm
  • VULLING:
  • tapenade (zie recept link)
  • rauwe ham
  • verse baby spinazie

DOEN

  • Doe het meel in een kom en breek het ei er boven. Met een garde roer je het ei door het meel. Doe er in delen water bij en blijf met de garde door het meel bewegen- klutsen. Het resultaat moet een mooi vloeibaar beslag zijn. Doe er dan de kruiden erbij en kluts ze goed door het beslag. Laat het beslag 5 minuten staan. Het wordt wat dikker. je kunt als je dunne pannenkoeken/wraps wilt er nog meer water aan toevoegen.
  • Neem een goede anti-aanbak koekenpan en besmeer deze lichtjes met olijfolie. Neem een soeplepel en schep hiermee beslag uit de kom, in de koekenpan. Beweeg de koekenpan zodat het beslag zich mooi verdeeld in de pan en laat deze kant ca 2 min. bakken. Je ziet de pannenkoek verkleuren en er komen belletjes in. Je kunt de pannenkoek omdraaien en kort deze kant laten bakken. Nb Goed gebakken aan één kant, laat de pannekoek los van de bodem van de pan.
  • De hoeveelheid beslag is goed voor 5 grote pannenkoeken/wraps.
  • Een zelfgemaakte tapenade of pesto is ideaal om de pannenkoek/wrap te besmeren. Een variatie voor de lunch.

 

TIPS

Voorbeelden van tapenade: De veelzijdige smaakmaker: tapenade & Tapenade van dille met groene olijven

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout
volgende recept
De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Heb je deze al gezien?

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Met verse walnoten een kruidenmix

Tapenade van dille met groene olijven

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen