Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!SmaakmakersVegetarisch

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix. Je maakt ze zo! Ik eet ze ipv boter of margarine, gebruik ze dagelijks door de gestoomde groenten met wat olijfolie, door de gestoomde schelpen, met mayo als kruidensaus, op een cracker, aangelengd met olijfolie als dressing. Ja wanneer eigenlijk niet! Pasta… Risotto…

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Print
Personen: Zeker 10 eetmomenten Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • KRUIDEN als platte peterselie, salie, oregano, tijm, bieslook, dille, daslook, zevenblad
  • GROENTEN als palmkool, boerenkool, mizuna, raapsteel, waterkers, baby spinazie, paprika
  • NOTEN als cashew, walnoot, paranoot, pistache wel ongezouten
  • SPECERIJEN als knoflook, rode peper, kappertjes, augurk, zeekraal, kurkuma met peper
  • OLIJFOLIE extra vierge en olijven
  • KAAS geraspt als geit- of schapenkaas (lactose arm)
  • VIS als ansjovis ipv zout

DOEN

  • Maak je keuze voor een mix.
    Hier een combinatie van palmkool, cashewnoten, knoflook, tijm en kurkuma met zwarte peper en olijfolie. Of waterkers met koriander en geraspte kaas, knoflook met peper.
  • Ik verwerk in iedere mix de combinatie van kurkuma en zwarte peper omdat het én de mix een mooie groene kleur geeft én werkzaam is bij ontstekingen. Naast een dagelijks supplement!
  • De olijfolie is nodig voor de smeuïgheid. Bij groenten en soms ook de kruiden zijn ze van zichzelf als wat vochtig omdat ze gewassen zijn, dit heeft geen invloed op het verwerken  met de olijfolie of smaak.
  • De kruiden of groenten mix heb ik altijd in voorraad in de vriezer. Na het ontdooien is de smaak nog steeds heerlijk.
  • Een mix kan een basis zijn voor een dressing, je lengt de mix aan met 2 eetlepels olijfolie. Dit afhankelijk waar je het voor gebruikt. Door de gestoomde groenten of over een salade heen.
  • De mix met een combinatie van yoghurt en mayonaise en je hebt een heerlijke kruidensaus. Dit kan ook met een crème fraiche.
  • Probeer uit, geen combinatie is mislukt! Meerdere kruiden samen met specerijen? Proef!
  • En als laatste, je kunt zo goed restjes verwerken. Weggooien is zonde.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groenten stoom je in een pastapan
volgende recept
Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Heb je deze al gezien?

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Bananenbrood met pecannoten, boekweit en havervlokken

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven