10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken. Grofweg 270 gram verdeeld over (teff-)meel, amandelmeel, stukjes paranoot/walnoot/cashew, lijn-/sesam-/chaizaad, havervlokken. En verder om het een compact deeg te maken honing, blue berry syrup en roomboter. Snel en makkelijk te maken!
10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken
PrintNODIG
- teff meel of een ander meel, spelt, rogge en dan wel volkoren
- amandelmeel
- sesamsaad
- lijnzaad
- chiazaad
- havervlokken
- gemixed cashew/walnoot/paranoot. Ieder noot is bruikbaar, gebruik wat je in huis hebt.
- scheut blue berry syrup (EkoPlaza)
- theelepel honing
- ca 30 gram roomboter in stukjes
DOEN
- Gebruik een weegschaal! Weeg het meel ca. 70 gram, dan 40 gram havervlok, 30 gram lijnzaad, 30 gram chaizaad, 40 gram sesamzaad,30 gram amandelmeel, 30 gram een gehakte notenmix.
- Doe alles in een kom en schep dit goed door elkaar heen. Voeg er aan toe een eetlepel honing en de scheut blue berry syrup. Schep opnieuw dit goed door de noten/meel/zaden mix heen. Voeg nu in 2 delen, in blokjes gesneden, de roomboter toe. Het resultaat mag een stevige plakkerige bal zijn. Rol deze langwerpig uit en snij in stukken.
- Neem een siliconen vorm. Bij deze past een stukje deeg precies in de vorm. Vul de vormen met het deeg.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de siliconenvorm er voor 20 minuten in. Haal de vorm eruit en laat afkoelen op een rooster. Na een half uurtje draai je de vorm om, op een blad en de 10x lekkers komen er, soms met een beetje hulp, eruit.