Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijVis

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Caldo verde met mosselen en een glas wijn. Verse mosselen, met groenten, kruiden en de wijn om te stomen was een zomerse lunch. De soep als bijgerecht maakt het een goed vullende maaltijd.

 

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 1 kilo mosselen
  • 1 grote zoete ui
  • flinke hand groene kool (caldo verde)
  • 1 glas wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 handjes olijven
  • kurkuma, zwarte peper, kruidenzout en peterselie

DOEN

  • Start met het schoon spoelen van de mosselen. Controleer op open en kapotte schelpen, gooi deze weg.
  • Snij de zoete in fijne ringen.
  • Klaar om van start te gaan. Neem een hoge kookpan, doe er de olijfolie in, de kruiden en laat alles warm worden. Voeg de ui en groene kool erbij een roer goed door. Laat even stoven op een zachter vuurtje. Voeg de schoongespoelde mosselen erbij. Giet 1 à 2 glazen wijn erbij. Deksel erop en het vuur hoog. En dan komt het vocht om hoog in de pan en stoom je de mosselen, in ca 8 minuten, open.
  • Schep de mosselen in een diep bord, schep de groenten en het vocht (de soep) er over heen. Eet smakelijk.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt
volgende recept
Maaltijd groenten soep met lekkers erbij

Heb je deze al gezien?

Stevige cracker van meel, vlokken en zaden

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Heek filet in het groen gestoofd in een...

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Een familiedag salade en dipsaus

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.