Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt. Deze hapjes zijn gemaakt op basis van eerder recepten. Mirzithra met kruiden, bonenpuree in een wortelwrap en een toastje met guacamole. Meegenomen in een fietstas, dus makkelijk voor te bereiden!
Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt
PrintNODIG
- Kruidenmuffin:
- 250 gram Mizithra (GreekFoodTales.com)
- diverse (verse) kruiden: salie, oregano, tijm, rozemarijn, knoflook en kappertjes met radicchio
- Guacamole:
- rijpe avocado, citroen sap, verse1/2 paprika, 10 stengels platte peterselie, kruidenzout, bosui
- Bonenpuree:
- blikje Bonduelle diverse bonen, tahin, kurkuma, zwarte peper, olijfolie, 1/3 rode peper, 1 teen knoflook
- Kant en klaar:
- Paprika wrap, 'paprika' toastjes
DOEN
- Kruidenmuffin: Doe de mizithra in een kom. Snij al je kruiden fijn. De hoeveelheid? Het moet een mooie mix geven door de mizithra heen: 1 tak rozemarijn, 2 tijm, 1 stengel salie, 1 teen knoflook, eetlepel kappertjes (afgespoeld) en een 1/2 radicchio. Schep de kruiden er door. Breek een ei erboven en schep deze goed door het mizithra mengsel heen.
- Neem een siliconen vorm, vet deze in met olijfolie, strooi in de vormen eerst wat nigella seeds, dan de mix en strooi over de vulling heen wat sesamzaad. Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden en zet de siliconen vorm, in het midden, voor 20 minuten in de oven. Klaar, laat het goed afkoelen voor je ze verpakt.
- Guacamole: Start met de avocado met een lepel uit de schil te halen. Doe de avocado in een kom, doe er 2 theelepels citroensap bij, snij de paprika in stukken, doe erbij in de kom, 2 bosui stengels doe je in stukken erbij, wat rode peper saus, kruiden zout, teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie en pureer tot een gladde massa. Snij de platte peterselie fijn, schep het door de mix en schep de guacamole over in een spuit zak en sluit deze goed af met een knijper.
- Bonenpuree: Spoel de bonen goed af en doe ze in een kom. Voeg er aan toe 2 eetlepels tahin en wat olie ervan, knoflook, kurkuma, zwarte peper, rode peper en olijfolie. Pureer tot een stevige massa, smeerbaar. Strooi er sesamzaadjes erover en roer ze door de bonenmix heen. De paprika wrap smeer je aan 1 kant in met de bonenpuree en rol de wrap op en snij schuin in stukken.
- De bovenstaande hapjes zijn een variant op onderstaande recepten.
- En mocht je overhouden, dan eet je ze de volgende dag bij een maaltijd soep!