Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGlutenvrijHistamine vrijHummus en pureeKaasNoten en zadenVegetarischWerken met een siliconen vorm

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt. Deze hapjes zijn gemaakt op basis van eerder recepten. Mirzithra met kruiden, bonenpuree in een wortelwrap en een toastje met guacamole. Meegenomen in een fietstas, dus makkelijk voor te bereiden!

 

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Print
Personen: 10 voorafje Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • Kruidenmuffin:
  • 250 gram Mizithra (GreekFoodTales.com)
  • diverse (verse) kruiden: salie, oregano, tijm, rozemarijn, knoflook en kappertjes met radicchio
  • Guacamole:
  • rijpe avocado, citroen sap, verse1/2 paprika, 10 stengels platte peterselie, kruidenzout, bosui
  • Bonenpuree:
  • blikje Bonduelle diverse bonen, tahin, kurkuma, zwarte peper, olijfolie, 1/3 rode peper, 1 teen knoflook
  • Kant en klaar:
  • Paprika wrap, 'paprika' toastjes

DOEN

  • Kruidenmuffin: Doe de mizithra in een kom. Snij al je kruiden fijn. De hoeveelheid? Het moet een mooie mix geven door de mizithra heen: 1 tak rozemarijn, 2 tijm, 1 stengel salie, 1 teen knoflook, eetlepel kappertjes (afgespoeld) en een 1/2 radicchio. Schep de kruiden er door. Breek een ei erboven en schep deze goed door het mizithra mengsel heen.
  • Neem een siliconen vorm, vet deze in met olijfolie, strooi in de vormen eerst wat nigella seeds, dan de mix en strooi over de vulling heen wat sesamzaad. Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden en zet de siliconen vorm, in het midden, voor 20 minuten in de oven. Klaar, laat het goed afkoelen voor je ze verpakt.
  • Guacamole: Start met de avocado met een lepel uit de schil te halen. Doe de avocado in een kom, doe er 2 theelepels citroensap bij, snij de paprika in stukken, doe erbij in de kom, 2 bosui stengels doe je in stukken erbij, wat rode peper saus, kruiden zout, teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie en pureer tot een gladde massa. Snij de platte peterselie fijn, schep het door de mix en schep  de guacamole over in een spuit zak en sluit deze goed af met een knijper.
  • Bonenpuree: Spoel de bonen goed af en doe ze in een kom. Voeg er aan toe 2 eetlepels tahin en wat olie ervan, knoflook, kurkuma, zwarte peper, rode peper en olijfolie. Pureer tot een stevige massa, smeerbaar. Strooi er sesamzaadjes erover en roer ze door de bonenmix heen. De paprika wrap smeer je aan 1 kant in met de bonenpuree en rol de wrap op en snij schuin in stukken.
  • De bovenstaande hapjes zijn een variant op onderstaande recepten.
  • En mocht je overhouden, dan eet je ze de volgende dag bij een maaltijd soep!

 

 

TIPS

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg, Guacamole, de avocado dip, Guacamole, de avocado dip

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hoofdgerecht voor ’s avonds ‘geroosterde groenten’
volgende recept
Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Heb je deze al gezien?

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven...

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen