Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSmaakmakersSnel op tafel

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Daslook pesto vers gemaakt in mei. In mei bloeit daslook in het wild en in mijn tuin. Pluk de stengels met blad en maak er je eigen pesto van. Is de bloem uitgebloeid dan ontstaan er kleine groene bolletjes, deze zijn pittig en ook bruikbaar.

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Print
Personen: Vaak als smaakmaker Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 bos daslook
  • 1/2 theelepel zeezout
  • theelepel zwarte gefermenteerde knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 verse knoflook
  • 1/3 stukje rode peper
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • 3 grote eetlepels olijfolie
  • 1 Pinsa bodem bij de PLUS

DOEN

  • Nodig is een hoge kan om al de ingrediënten tegelijk te pureren. Dit kan met een staafmixer, NutriBullet of een blender.
  • Snij de daslook met stengel en blad in stukken. De knoflook en rode peper in stukjes.
  • Vul de kan door afwisselend de daslook, peper, pijnboon pitjes, knoflook en zeezout er in te doen. Vergeet de kurkuma met zwarte peper niet. Schenk de olijfolie erbij, minstens 3 grote eetlepels en pureer tot een gladde massa. Is de pesto te droog, doe er dan nog wat olijfolie bij.
  • Idee? De pesto is aangelengd met olijfolie en over de hete Pinsa pizza gedruppeld. Pinsa bodems koop je kant en klaar, even in de hete oven en klaar. Minder zwaar dan de bodems van wit meel. Beter is natuurlijk een volkoren bodem.

TIPS

Een volkoren pizza bodem? Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla
volgende recept
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Heb je deze al gezien?

Een andere gehaktbal maak je in een siliconen...

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Artisjokpesto met platte peterselie

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen