Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSoep

De snelklaar winter erwtensoep

De snelklaar winter erwtensoep maak je met een pak diepvries erwten, zoete aardappel, pastinaak, ui en knoflook. Met de kruiden en specerijen en een worst, ben je in 30 minuten klaar. Eet het als een maaltijdsoep met bv. een uientaart of quiche. Of als voorafje van een restant van de soep. De soep is prima in te vriezen.

De snelklaar winter erwtensoep

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 pak diepvries doperwten
  • 1 grote witte zoete aardappel
  • 1 zoete ui
  • 1 pastinaak
  • handje kleine uitjes of anders bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blokjes kippen bouillon
  • verse koriander en platte peterselie
  • grove worst om te bakken anders een rookworst
  • kurkuma, zwarte peper en gedroogde rode peper

DOEN

  • Neem een grote hoge soeppan en schenk er minstens 2 eetlepels olijfolie in. Doe er de fijn gesneden knoflook, kurkuma, en beide pepers erbij en bak ze zachtjes aan. Doe er nu de zoete ui, schoongemaakt en in stukjes gesneden erbij, roer om, zie de ui geel kleuren en laat op een zacht vuurtje even stoven met de deksel op de pan.
  • Ondertussen schil je de pastinaak en zoete aardappel en snij ze in stukken of blokjes. Doe ze bij het ui mengsel en roer goed door. Leeg het pak met erwtjes in de soep en roer die ook goed door. Giet er nu water bij, net zodat de groenten onder water staan. Doe er 2 kippenbouillon blokjes bij en roer ze door de soep. De deksel op de pan en laat voor 20 minuten zachtjes borrelen. Als de pastinaak en aardappel zacht zijn kun je de soep pureren.
  • Pak een koekenpan en bak een grove worst in olijfolie. Helemaal gaar hoeft niet, want de worst gaard verder in de soep. Knip de worst in plakjes.
  • Was zonodig de platte peterselie. Snij van de koriander en peterselie een stukje van het eind van de stengel. Snij beide kruiden op in kleine stukjes en doe ze bij de soep. Zo ook de grove worst. Roer om en laat de soep afkoelen. Hoe langer die staat hoe meer de smaak.
  • Nb Weet je dat alle kippenbouillon met gist, amper kip in zich hebben. De smaak van de kip komt van gist!?! Zie hierover de uitzending van “De Keuringdienst van Waarde’ van 12-11-2015

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus
volgende recept
Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven

Heb je deze al gezien?

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Een zalm variatie als starter…

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Mungbonen en meer groenten soep

Groenten hartige taart

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen