Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKip en meer gevogelteRoosteren in de ovenSmaakmakers

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en doperwt?

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en doperwt? Een mooie specerijenmix die ook past bij een groentenmix die je roosterd in de oven. Was en snij de groenten en doe ze in een schaal. Strooi er de Ras El Hanout over en olijfolie en schep dit goed om. Strooi er wat geraspte geitenkaas en oregano over en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 2 stronken witlof
  • 8 snijbonen
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • verse kurkuma
  • eetlepel Ras El Hanout (Biologische bij de Aldi)
  • olijfolie
  • 120gr quinoa
  • 4 kip chipolata (Biologsch van de Plus)

DOEN

    • Was en snij je groenten in reepjes. Doe ze samen, gemengd,  in een schaal waar je de Ras El Hanout over heen stopt. De olijfolie sprenkel je er ook over heen. De knoflook en kurkuma snij je in kleine stukjes. Ook die verdeel je over de groenten. Schep nu alles goed om zodat de groenten een goed laagje olie met specerijen krijgen. Verdeel er nu een dun laagje geraspte geitenkaas oven met oregano.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal, voor 15 minuten, midden op een rooster in de oven.
    • Terwijl de groenten in de oven staan rooster je de quinoa rooster in een pan. Hoe? Was de quinoa eerst en giet het water af. Doe de quinoa in een koekenpan en rooster het water eruit. Schenk er dan een kleine eetlepel olijfolie bij en roer die goed door de quinoa heen. Blijf voor ca. 9 minuten roeren in de koekenpan en zet het vuur dan uit.
    • Tegelijkertijd bak je de 4 kippen chipolata in een andere koekenpan in een beetje olijfolie. Na 10 minuten zijn ze gaar en heb ik ze afgeblust met witte wijn azijn.
    • Deze avondmaaltijd is dus een combi van een bord met geroosterde quinoa, hierboven op de groenten met Ras El Hanout en 2 kippen chipolata er boven op.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Histamine vrij? Of beperkt dieet, ook zoiets.
volgende recept
Uiensoep? Deze maak je iedere dag!

Heb je deze al gezien?

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Couscous van kamut volkoren met groene kool

Pompoenpuree met waterkers op brood

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Deze kroket en schijf die maak je zo

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen