Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeel

De verse vijgen met walnoten proef je in dit volkoren brood

De verse vijgen met walnoten proef je in dit volkoren brood. Zelf brood maken? Doen, want je weet wat je er in stopt en het is zo veel smaakvoller. Het brood smaakt goed bij de lunch samen met geitenkaas of ’s avonds bij een glas port en een kaasbordje. In de Herfst als de vijgen vers verkrijgbaar zijn of anders gebruik je gedroogde vijgen. Maak je het brood met gedroogde vijgen, naast warm water kun je ze ook weken in een warme (zoete) wijn.

De verse vijgen met walnoten proef je in dit volkoren brood

Print
Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 500 gr totaal aan spelt- en kamut volkoren meel
  • 8 gr droge gist of theelepel baksoda
  • 75 gr. walnoot
  • 6 rijpe vijgen of anders gedroogd en geweekt
  • theelepel (kruiden-)zeezout
  • wat olie
  • 200 ml lauwwarm water

DOEN

  • Doe het meel met gist bijelkaar in een kom, roer dit goed om en schenk er het lauwwarme water bij in delen. Roer met een houten lepel om totdat je het deeg kunt kneden. Doe er nu wat zout bij en kneed door tot een kompakte massa.
  • Laat het deeg 1 1/2 uur rijzen op een warme plek: in de zon met plastic folie of in de oven of op de verwarming met  een vochtige doek.
  • Na de ruim 1 1/2 uur kneed je het deeg opnieuw en doe er de grof gehakte walnoten en in stukjes gesneden vijgen bij. Gebruik wat meel erbij als het deeg erg vochtig wordt, doordat je verse vijgen gebruikt
  • Laat voor de 2e keer rijzen voor zo’n 45/60 minuten.
  • Verwarm de heteluchtoven op 220 graden.
  • Neem een bakblik en vet deze in met olie. Doe het deeg erin, druk aan en smeer wat olie over de bovenkant van het deeg. Zet het blik in de oven voor 15 minuten waarna je de oven lager zet op 180 graden. Het brood blijft nog zo’n 20/25 minuten in de oven. Kijk hoe het brood eruit ziet en beslis of je het voor gaar verklaard, ziet het brood er mooi licht bruin uit? Nb. Een breinaald of satepen helpt om te zien  of het deeg gaar is. Gaat de pen er zo in en komt er schoon uit, dan is je brood gaar.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Poffen van tomaatjes doe je in de oven
volgende recept
Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Heb je deze al gezien?

Hummus gemaakt met een blikje bonen

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Een anti verkoudheid kippen-groenten soep

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen