Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKip en kalkoen

Stampot van raapstelen en zoete aardappel

Stamppot van raapstelen en zoete aardappel, die heerlijk smaakt met gegrilde kipsaté en een mosterd. Een mooie smaken mix van het zoet van de aardappel met de grilsmaak en een pittige mosterd. En heel snel klaar!

 

Stamppot van raapstelen en zoete aardappel

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 bosjes raapstelen
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 citroen
  • eetlepel gedroogde kruiden
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • wat zwarte peper
  • wat zeezout
  • extra virgine olijfolie
  • 1/2 groene spaanse peper
  • een teen knoflook
  • 8 kipsaté
  • wat rucola

DOEN

  • Snij de zoete aardappel in blokjes en kook ze in een ruime pan met een laag water zodat ze grotendeels onderstaan. Kook ze op een hoog vuur in 15 minuten. Prak ze fijn met een stamper en doe er een scheut olijfolie bij. Was de citroen en rasp de citroen boven de pan.
  • Snij de peper en knoflook fijn en voeg ze met de kurkuma en zwarte peper, toe aan de aardappel. Ook een eetlepel gedroogde kruiden, schep het goed door deze grove aardappel puree.
  • Snij 2 cm van de steeltjes van de raapsteel af. Vervolgens snij je de steel fijn en de bladeren in reepjes. Voeg ze toe aan de nog warme aardappel puree.
  • Voor je de kipsaté in een grill pan of onder de gril in de oven legt, smeer ze in met olijfolie en kruiden.  Maak de grillpan goed heet en grill de saté door ze in 6/8 minuten geregeld om te draaien. In de oven, verwarm de oven voor op 200 graden en leg ze op het rooster met een vel aluminuimfolie onder de kipsaté

TIPS

Een laagje rucola, daarop de raapstelen zoete aardappel stamppot en op de rand van het bord een eetlepel mosterd, maakt een gevarieerde maaltijd. De smaak van de honing bepaal jezelf: een zoete honing variant of een pittige grove.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gebakken kippenlevertjes met mungbonen
volgende recept
Stevige cracker van meel, vlokken en zaden

Heb je deze al gezien?

Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen

Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven