Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeelVis

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes gemaakt op een bodem van spelt/kamut deeg. Één grote pizza verdeel in 4 stukken is voldoende voor 2 personen. Als de pizza de oven uitkomt beleg je ‘m met postelein en zeekraal. En vergeet een pittige olijfolie niet om de warme pizza me te besprenkelen!

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • courgette
  • gele paprika
  • 1/2 prei
  • zeekraal
  • artisjok hart
  • kappertjes (afgespoeld)
  • monniksbaard (of bieslook)
  • bosui
  • knoflook en 1/2 rode peper
  • zwarte olijven Kalamata met pit
  • bakje hollandse garnalen
  • 6 ansjovis
  • paprika pesto (Frattoria La Vialla)
  • een bol pizzadeeg van spelt en kamut volkorenmeel met baksoda
  • winter postelein, zeekraal en oregano als laast op de pizza

DOEN

  • Begin ’s ochtends met het maken van je deeg. Doe 100 gram spelt en 50 gram kamut met een kleine theelepel baksoda samen in een kom. Roer alles goed door elkaar en voeg er in delen, 3/4 drinkglas lauw warm water toe, net zolang totdat je een mooi soepel deeg hebt. Dek de kom af met plastic folie en zet in een warme omgeving weg tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 240 graden met onder- en boven warmte.
  • Snij al je groenten in reepjes, ringen of kleine stukjes.
  • Rol je pizzadeeg uit op een vel bakpapier tot een dunne bodem. En schuif het bakpapier met bodem op een bakblik.
  • Besmeer de bodem met de paprika pesto. Verdeel de groenten over de bodem heen. Snij het stuk mozzarella in stukken en verdeel er over de courgette heen. Verdeel de garnaaltjes over de pizza. De olijven, kappertjes, knoflook en rode peper als laatst. Bestrooi de pizza met oregano.
  • Zet de pizza onderin de oven voor 15 minuten. Onderin maakt dat de bodem mooi knapperig wordt.
  • Na 15 minuten in de oven, knip je de pizza in 4 delen, 2 delen gaat terug de oven in, die je uitgezet hebt. De andere 2 stukken op een bord met nog poste;ein en zeekraal er op. Vergeet de olijfolie niet!

 

 

 

 

TIPS

Kruiden olijfolie voor op je pizza? Kruidenolijfolie is een smaakmaker Je eigen pizza deeg maken? Spelt pizza met knapperige bodem

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto
volgende recept
Een veelzijdige daslook pesto maak je in het voorjaar

Heb je deze al gezien?

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Kip gehakt op smaak met oa Ras el...

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen