Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijGroentenMeel en rijstPesto en tapenadeSnel op tafel

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld bij een lunch met uiensoep. Pureer de rucola met boekweitmeel, ei en water. En bak ze in dunne pannenkoeken; gevuld rolt zo’n pannenkoek makkelijker.

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Print
Personen: 4 als bijgerecht

NODIG

  • 50 gram rucola
  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • minstens 4 glazen water
  • een groene pesto
  • radijs kiemen
  • winter postelein
  • tuinkers

DOEN

  • Doe de rucola, meel, ei en 2 glazen water in een hoge kom of beker. Pureer het. Doe het beslag, het is nog te dik, over in een schaal en voeg er in delen de andere 2 glazen water toe. Roer iedere keer het goed door totdat je een soepel beslag hebt. Hoe soepeler hoe dunner de pannenkoekjes worden.
  • Het beslag kun je nu even weg zetten. Start met bakken als je ze warm wilt opdienen, net voor het eten. Anders bak je ze van te voren. Ca 8 pannenkoeken maak je hiermee.
  • Afhankelijk van je koekenpan heb je weinig olijfolie nodig om te bakken. Verwarm de pan en schep met een soeplepel beslag in de pan, beweeg het door de pan heen zodat je een mooi ronde vorm hebt. Wacht met het omdraaien als je ziet dat de pannenkoek verkleurd, droog is aan de bovenkant. Als het goed is laat de pannenkoek los, draai deze om en bak kort op de andere kant. Nb. Door teveel olijfolie kreeg ik een ‘gebroken’ pannenkoek.
  • Vuld iedere pannenkoek door ze eerst te besmeren met een groene pesto, dan aan één kant een klein handje, gewassen, winter postelein dan de radijs kiemen en tuinkers. Rol op en snij door midden.
  • Lekker bij een uiensoep, een vegetarische lunch.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten
volgende recept
Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

Heb je deze al gezien?

Een kruidenmix voor je pizza bodem

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Quiche met een havermoutbodem

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven