Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierMeel en rijst

Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld

Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld. Groenten zijn eerst gestoofd en op het laatst komen de kleine stukjes varkensvlees er bij. Het bladerdeeg is gemixt met verse kruiden en broccoli. Gevuld in een heteluchtoven voor 20 minuten.

Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld

Print
Personen: 2 hoofdmaaltijd Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 pak volkoren bladerdeeg gemixed met verse kruidenmix van peterselie, mizuna, oregano
  • VULLING
  • 300 gram varkensvlees in kleine blokjes gesneden
  • 4 snijbonen
  • 1 zoete ui
  • 100 gram broccoli of bimi
  • 2 bosui
  • 50 gram kleine spruitjes
  • 1 teen knoflook
  • salie en oregano

DOEN

  • Snij de snijbonen in reepjes, de bimi in stukjes, knoflook fijn, zoete ui en de spruitjes in stukjes.
  • Pak een stoofpan, één met dikke bodem en schenk er een eetlepel olijfolie in. Verwarm de olijfolie zacht en doe er de knoflook en ui erbij. Roer goed door en laat het 5 minuten smoren (deksel erop) Doe er de andere groenten erbij, schep door elkaar heen, de deksel weer op de pan en laat smoren voor 15 minuten, op een zacht vuurtje. Doe er nu het varkensvlees erbij, kruid het naar smaak, schep door elkaar heen en laat nog voor 10 minuten garen. Zet het vuur uit, het vlees gaard door. Laat afkoelen eer je het verdeeld over het uitgerolde bladerdeeg. Nog warm? Dan wordt het bladerdeeg zacht en moeilijk verder te verwerken.
  • Maak een stapeling van een vel ontdooid bladerdeeg, een eetlepel kruidenmix over, een nieuw vel, weer een eetlepel kruidenmix erop en zo door tot het 6e vel bladerdeeg erop ligt. Rol deze 6 lagen samen uit. En zorg na een paar maal rollen dat je het in 2en deelt. Rol ieder deel uit op een vel bladerdeeg, met wat meel, uit tot een dunne lap. Doe dit op bakpapier dat maakt het uitrollen makkelijk.
  • Op iedere lap bladerdeeg verdeel je de helft van de groentenmix met varkensvlees. Dit breng je aan op 1 kant van het deeg, zodat je ruimte overhoudt en het bladerdeeg dubbel kunt vouwen. Vouw dubbel en gebruik een vork om de randen aan te drukken. Een geklopt ei gebruik je om het bladerdeeg in te smeren. Strooi er sesamzaadjes over.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Beide bladerdeeg pakketten samen op een vel bakpapier schuif je op een rooster, die je midden in de oven schuift voor 20 minuten.

 

 

TIPS

Bladerdeeg met kruiden recept? Bladerdeeg met verse kruiden als basis

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep
volgende recept
Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Wilde spinazie door een gele risotto

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Stevige cracker van meel, vlokken en zaden

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven