Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeelVis

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch. Een gezonde loempia omdat je er rauwe groenten, hollandse garnaaltjes met kruiden er in verwerkt. Eet ze bij een lunch of zomers bij een picknick. Om ze een extra bite te geven geef je er een saus bij van ketjap of een eigen saus, histamine vrij- olijfolie met kruiden en specerijen.

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Print
Personen: 4 of meer Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 pak kleine rijstpapier
  • 2 wortels in verschillende kleuren
  • bosje bosui
  • 1/2 komkommer
  • platte peterselie
  • 4 ansjovis
  • bakje hollandse garnaaltjes
  • gedroogde zeewier

DOEN

  • Start met de voorbereidingen nl. het schoonmaken en snijden van de wortel, bosui en komkommer. Snij ze alle op gelijke lengte ca 5 cm. Snij de ansjovis in stukjes.
  • Neem een schaal waarin het rijstpapier past en doe er een laagje lauwwarm water in. Dit is nodig om het papier, stuk per stuk, te weken, zodat ze zacht worden en bewerkt kunnen worden.
  • Neem een groot bord en leg alle onderdelen bij elkaar klaar.
  • Neem een ander bord en leg er een vochtige theedoek op.
  • Pak nu een vel rijstpapier en leg die in de schaal om te weken totdat je merkt dat die soepel wordt. Leg hem vervolgens op de vochtige theedoek. Leg in het midden van het vel een stapeltje van 3 stukjes komkommer, 2 wortel, 2 bosui, 2 stukjes ansjovis, 6 garnaaltjes, zeewier gestrooid erover en een takje peterselie.
  • Nu ga je dit inpakken. Hoe?  Begin met links en rechts het papier over het stapeltje heen te vouwen. Nu vouw je het onderste deel er over heen en rol het op naar boven. Zo krijg je een mooi rol. Dit herhaal je voor deze 10 stuks. Nb Je kunt eventueel de vochtige doek gebruiken voor het omvouwen.
  • Wil je er meer maken? Verdubbel dan de hoeveelheid van alles.
  • Tip Maak je deze loempia’s van te voren klaar? Leg ze apart weg zodat de vochtigheid opdroogt. Doe je dit niet en stapel je ze op elkaar dan gaan ze plakken en krijg je ze moeilijk van elkaar.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd
volgende recept
Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!

Heb je deze al gezien?

Een zalm variatie als starter…

I sea wrap met ansjovis, zeekraal en geroosterde...

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Krab met griet als voorafje, een rilette

Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen