Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakers

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Een veelzijdige kurkuma gember saus, die je kunt gebruiken over geroosterde groenten, een salade, gebakken venkelworstjes en zelf bij vis. De kurkuma, werkt ontstekingsremmend, samen met de gember maakt de saus wat zoet. Gebruik de kurkuma samen met zwarte peper en een vet (olijfolie of boter) zo wordt het beter opgenomen in je darmen. En als saus, een stuk goedkoper dan een dagelijks supplement!

Kurkuma gember saus

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayo
  • eetlepel gember in stukjes
  • 3 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • scheut olijfolie
  • knoflook

DOEN

  • Hoe makkelijk wil je het hebben? Gebruik een staafmixer of een Nitribullit.
  • Doe alle ingredienten bij elkaar, schenk als laatste de olijfolie erbij en pureer tot een gladde vloeibare saus.
  • Proef! Vind je de saus goed? of toch nog wat zeezout of gember erbij? Om ‘m vloeibaarder te maken doe je er of wat olijfolie  of water bij.
  • De saus is lekker bij alles en zo gezond. Gebruik ‘m elke dag!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden
volgende recept
Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Heb je deze al gezien?

Amuses met tomaatjes, courgette en biet

De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst

Een zalm variatie als starter…

Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en...

Gestoofde zwarte linzen met feta

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen