Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!SmaakmakersStomen in een (pasta) panVegetarisch

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten. Platte peterselie, wat koriander, 2 eetlepels kappertjes, knoflook, knoflookstengel, 3 ansjovis en een restje geroosterde groenten, pureer je samen met olijfolie tot een kruidenmix.

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Print
Personen: 12 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • KRUIDENMIX:
  • 1 bos platte peterselie
  • restje bos koriander
  • 2 eetlepels kappertjes afgespoeld
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel knoflookstengel
  • 3 ansjovis
  • bakje met restje geroosterde groenten
  • kurkuma en zwarte peper
  • olijfolie extravierge
  • GROENTEN:
  • waterkers en wilde spinazie
  • bloemkool, meiknol, pastanaak en bimi

DOEN

  • Was de peterselie en koriander. Snij van de stengels een klein stukje af en snij de kruiden in stukjes. Pel de knoflook en snij in plakjes. De stengel in ringen. De kappertjes spoel je af zodat het zure er af is. De 3 ansjovis snij je door midden. Vul een hoge kan met, afwisselend, de ingrediënten. Ook de rest groenten er bij. Strooi als laatste kurkuma en zwarte peper er over, een flinke scheut olijfolie erbij en pureren maar. Blijkt het te droog te worden dan doe je er opnieuw olijfolie bij.
  • Voor deze groentenschotel is rauwe waterkers en wilde spinazie gebruikt. Bimi, 1/2 pastinaak, 1 meiknol en 4 stukken bloemkool zijn samen 20 minuten gestoomd.
  • Als eerste een laag van de kruidenmix aangelengd met extra olijfolie over de waterkers/spinazie heen. Hierop de gestoomde groenten die druppels gewijs ook de kruidenmix over zich heen kregen. Lekker bij een stuk vis, een pasta of omelet.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix
volgende recept
Witte groentensoep met kip bouillon en gehakt

Heb je deze al gezien?

Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en...

Pesto van gedroogde tomaat, paprika met veel kruiden

Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen

Tapenade van dille met groene olijven

Groenten hartige taart

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen