Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestLactose armSmaakmakersWild

Konijn met saus in een römertopf?

Konijn met saus in een römertopf? Maak eerst een heerlijke saus en bereid dan de konijnenbouten of een heel konijn. De römertopf week je eerst ca 15 minuten in koud water. Hierna gaat het konijn in de schaal koud de oven in.

Konijn met saus in een römertopf?

Print
Personen: 6 Bereiding: 200 minuten

NODIG

  • 6 konijnenbouten of 1 heel konijn
  • een heerlijke saus
  • 12 plakjes coppa of katenspek
  • peper en zout
  • 1 römertopf

DOEN

  • Start met een römertopf te weken in koud water voor minimaal 15 minuten.
  • Op een bord smeer je de konijnenbouten in met kruidenzout en peper.
  • Haal de römertopf uit het water en beleg de boden/zijkant met 6 plakjes coppa. Nu leg of beter stapel de konijnenbouten met elke keer een plakje coppa op/tussen de bouten. De de deksel op de schaal en zet in een koude oven. Zet de heteluchtoven aan op 240 graden voor 40 minuten.
  • Na deze 40 minuten haal je de hete römertopf uit de oven, haal de deksel eraf en schenk de heerlijke saus over de konijnenbouten heen. Deksel er weer op en terug de oven in. Zet deze op 220 graden. Laat de schaal er in voor 1 uur en 50 minuten. Dien het konijn op, het vlees valt van de botjes af!
    Eet erbij gestoomde groenten met een kruidensaus en aardappelen in olijfolie met zout en rozemarijn geroosterd in de oven.

 

TIPS

Een heerlijke saus? Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf
volgende recept
Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Heb je deze al gezien?

4 persoons salade geblancheerd en gegrild

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Een roommousse met broccoli en pecorino

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven