Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestLactose armRömertopfSmaakmakersWild

Konijn met saus in een römertopf?

Konijn met saus in een römertopf? Maak eerst een heerlijke saus en bereid dan de konijnenbouten of een heel konijn. De römertopf week je eerst ca 15 minuten in koud water. Hierna gaat het konijn in de schaal koud de oven in.

Konijn met saus in een römertopf?

Print
Personen: 6 Bereiding: 200 minuten

NODIG

  • 6 konijnenbouten of 1 heel konijn
  • een heerlijke saus
  • 12 plakjes coppa of katenspek
  • peper en zout
  • 1 römertopf

DOEN

  • Start met een römertopf te weken in koud water voor minimaal 15 minuten.
  • Op een bord smeer je de konijnenbouten in met kruidenzout en peper.
  • Haal de römertopf uit het water en beleg de boden/zijkant met 6 plakjes coppa. Nu leg of beter stapel de konijnenbouten met elke keer een plakje coppa op/tussen de bouten. De de deksel op de schaal en zet in een koude oven. Zet de heteluchtoven aan op 240 graden voor 40 minuten.
  • Na deze 40 minuten haal je de hete römertopf uit de oven, haal de deksel eraf en schenk de heerlijke saus over de konijnenbouten heen. Deksel er weer op en terug de oven in. Zet deze op 220 graden. Laat de schaal er in voor 1 uur en 50 minuten. Dien het konijn op, het vlees valt van de botjes af!
    Eet erbij gestoomde groenten met een kruidensaus en aardappelen in olijfolie met zout en rozemarijn geroosterd in de oven.

 

TIPS

Een heerlijke saus? Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf
volgende recept
Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Heb je deze al gezien?

Gele paprika mix als basis voor veel!

Feesthapjes uit een siliconenvorm

Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen...

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen