Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKaas

Een kruidige Muffin en een goed gevulde Quiche Lorraine

Een kruidige Muffin en een goed gevulde Quiche Lorraine. Op een bedje van baby spinazie met een kurkuma-gember saus. Twee verschillende manieren om met een siliconenvorm te bakken, deze muffin en quiche. Makkelijk voor te bereiden en je zet het weg in de koelkast.

Een kruidige Muffin en een goed gevulde Quiche Lorraine

Print
Personen: 3 als hoofdgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • KRUIDENMUFFIN
  • 100 gram meel
  • 1 ei en 1 glas water
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 10 stengels platte peterselie, 2 stengel bosui, handje verse tijm
  • knoflook, kruidenzout
  • 60 gr geroosterde pijnboompitten
  • 30 gram geraspte schapenkaas
  • QUICHE LORRAINE
  • 2 ei en 50 ml slagroom (Bio)
  • 1/2 zoete ui met 100 gram spekjes samen gestoofd
  • stuk courgette, 4 olijven, 1/3 stuk hete peper, eetlepel platte peterselie fijn gesneden
  • 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel zwarte peper
  • filodeeg 6 vellen

DOEN

  • Kruidenmuffin: pak een schaal of kom en breek het ei erin. Voeg er het meel en baksoda toe. Kluts dit tot een soepel beslag. Het water voeg je in delen toe als het beslag te dik is. Doe dit steeds in kleine beetjes.
  • Is het goed door elkaar heen gemengd? Voeg er dan aan toe de de kuiden. De tijm rits je tussen je vingers, de peterselie snij je fijn, de knoflook ook en de bosui in kleine ringetjes. Meng dit door het beslag. Doe er de reeds geroosterde pijnboompitten bij en de kaas. Kluts of roer het goed door elkaar. Is het een dikke massa, doe er dan wat water bij net zo lang totdat het soepel is.
  • Schep het beslag in 3 ingevette (olijfolie) vormen van de siliconen vorm. En zet weg in de koelkast.
  • Quiche Lorraine: Begin met het zachtjes uitbakken van de spekjes in een kleine koekenpan. Snij een halve zoete ui fijn en voeg die toe. Doe de deksel op de koekenpan en laat zachtjes smoren. Zet na 10 minuten het vuur uit.
  • Meng in een kom 50 ml slagroom met de 2 eieren, kluts het samen. Doe er de kurkurma en zwarte peper bij en roer dit goed door. Voeg er dan aan toe in kleine blokjes gesneden courgette, olijven en rode peper. De peterselie in stukjes, die doe je er ook bij. Roer of kluts het goed door elkaar.
  • Pak nu de siliconenvorm uit de koelkast en smeer de andere 3 vormen in met olijfolie. Leg een 1e vel filo deeg in de vorm. Vorm deze in de vorm en bestrijk het vel met wat olijfolie en leg er het 2e vel erop, een kwartslag gedraaid. Hetzelfde doe je met de andere 4 vellen- 2 vormen. Vul nu iedere vorm met de gesmoorde ui en spek. Vul niet helemaal vol want het eimengsel wordt er nog bij geschonken en verdeeld. Besmeer de bovenkant van de vellen lichtjes met olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Op temperatuur?  Dan kan de siliconenvorm op een rooster midden in de oven gezet worden voor 25 minuten.
  • Eet de muffin en quiche op een bedje van baby spinazie waarover je een kurkuma-gember saus druppelt.

 

 

 

 

TIPS

De kurkuma-gember saus vind je onder 'een veelzijdige kurkuma gember saus' op deze site

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg
volgende recept
Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

Heb je deze al gezien?

Met verse walnoten een kruidenmix

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Pesto met artisjok en walnoten

Een snelle groentedressing? Zo maak je het!

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen