Zwarte linzen met smaak gestoofd. De linzen zijn gekookt van te voren. De wortel, courgette, paprika en rode kool zijn samen gestoofd in koolzaad olie met rode ui, rode peper en knoflook.
Zwarte linzen met smaak gestoofd
PrintNODIG
- 120 gram zwarte linzen
- 1 rode ui
- 1/3 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 gele paprika
- 1 stuk rode kool
- 1 wortel peterselie
- 1 paarse wortel
- theelepel gedroogde oregano en tijm
- 2 eetlepels Kalamata olijven
- 1 pakje ‘pulled Buffalo’ gestoofd vlees (kant en klaar- GreekFoodTales)
DOEN
- Start met het koken van de linzen. Kook heet water, doe dit in een pan en doe er de gewassen linzen bij. Kook voor ca 10 minuten.
- Ondertussen neem je een stoofpan, doe er 2 eetlepels (koolzaad) olie in en bak hierin zachtjes een rode ui, rode peper en een teen knoflook, alle fijn gesneden. Na 5 minuten voeg je er aan toe fijngesneden gele paprika, courgette, de 2 wortels in plakjes en een stuk rode kool. Roer dit allemaal goed door elkaar heen en doe de deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes stoven. Doe er nu gedroogde oregano en tijm erbij.
- Giet de linzen af en doe ze erbij in de stoofpan. Schep alles goed door elkaar heen. Laat nog even samen op smaak komen.
- De ‘pulled buffalo’ haal je uit de verpakking en verdeel je over stoofschotel. Schep het er goed door heen. 2 Eetlepels olijven als laatste erbij. Schep door elkaar heen en zet het vuur uit.
- Dien direct op of laat staan tot later. Verwarm dan de pan zachtjes. Eet erbij groene baby spinazie als basis. Zonder de buffalo is het vegetarisch. Noten en zaden zijn goede vervangers voor vlees!
- Nb Een stoofschotel is ideaal om restjes groenten in te verwerken!