Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureeSmaakmakersVegetarisch

Een kruidige pastinaak puree

Een kruidige pastinaak puree. Deze puree is  op smaak gemaakt met ui, knoflook, gember, lijnzaad en kurkuma, zwarte peper en zout. En omdat ik tijdens het proeven de puree te zoet vond, heb ik een handje verse koriander en peterselie verder mee gepureerd. Eet deze creme op brood of als bijgerecht. Goed afgesloten blijft het een week goed in de koelkast.

Een kruidige pastinaak puree

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 3 pastinaak
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • een stukje verse gember
  • kurkuma, zwarte peper en 20 gram lijnzaad
  • wat takjes verse koriander en peterselie.
  • 4 juslepels vocht uit de stoompan van de dag ervoor of water
  • 1 eetlepel olijfolie

DOEN

  • Start met het schillen van de pastinaak en snij de pastinaak in platte stukjes.
  • Snij de ui, knoflook en gember ook in stukjes.
  • Neem een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in met je specerijen, knoflook en gember. Bak ze samen op een laag vuurtje aan. Doe er de ui bij en schep om.
  • Na een paar minuten doe je er de pastinaak bij. Schep alles goed door en leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat zachtjes stoven. Na 5 minuten schenk je er 2 juslepels (stoom)water bij. Roer goed door en zet de deksel weer op de pan. Stoomwater? Ik bewaar het water als ik groenten stoomt heb in de pasta pan, handig voor sauzen, soep en hier de puree.
  • Na 10 minuten is de pastinaak zacht. Schep de inhoud met vocht over in een hoge kom, doe er het lijnzaad bij en nog 2 juslepel vocht en pureer tot een puree.
  • Schep het over in een bak en zet weg in de koelkast.
  • Neem een half broodje, leg er een plakje rauwe ham op, besmeer dit met je pastinaak puree, wat veldsla erop en klaar. Nb. Het zoute van de ham combineerd goed met het zoete van de pastinaak!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pompoenpitten pasta voor op brood, in je pesto en als een dressing
volgende recept
Hummus gemaakt met een blikje bonen

Heb je deze al gezien?

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Tapenade van diepvries tuinbonen

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

De lekkerste kruidige mayo maak je zo

Bloemkool met mosterd soep

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen