Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierMeelTips

Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza

Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza. En baksoda en een glas lauw warm water, meer heb je niet nodig. Wel de tijd om het deeg te laten rusten op een warmte plek.

Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 100 gram volkoren spelt meel
  • 50 gram haver zemelen
  • 50 gram kamut meel
  • klein theelepeltje baksoda
  • glas lauwwarm water

DOEN

  • Neem een grote schaal en doe de meelmix erin. Strooi er de theelepel baksoda erover. Roer nu alles goed door elkaar heen.
  • Giet de helft van het lauwwarme water erbij en schep het goed door het deeg. Je zult zien dat het nog geen bal is. Nu doe je in kleine delen het water bij, totdat er een bal ontstaat. Deze moet soepel zijn, een beetje slap én vochtig. Strooi over de bal nonchalant wat meel, zodat het vochtige er af is.
  • Dek de schaal af met huishoudfolie en doe om de rand elastiek zodat het goed af gesloten is. Laat staan voor ca 2 uur op een warme plek. Kneed eventueel het deeg nogmaals.
  • Pak een vel bakpapier, strooi wat meel op het papier en leg het deeg erop. Rol uit naar het gewenste formaat.
  • Met het vel bakpapier bakt het goed een een schaal voor een hartige taart. Of op een bakblik voor een pizza.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een snelle en praktische kruidenmix
volgende recept
Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen

Heb je deze al gezien?

Deze quiche kleur rood door de paprika pesto

Empanada van spelt is gevuld deegwaar

Histamine vrij? Of beperkt dieet, ook zoiets.

Emmer- en teff meel maken dit platte broodje

De verse vijgen met walnoten proef je in...

Een snelle en praktische kruidenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen