Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSoep

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje. Een pompoen, zoete aardappel, rode ui, oranje linzen, kurkuma, gember en hete peper maken de soep. Kippenbouillon, bosui, platte peterselie en koriander maken de soep af.

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje

Print
Personen: 5 hoofdgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 pompoen
  • 3 grote zoete aardappels
  • 4 rode ui
  • 1 schaal oranje linzen
  • een stuk gember
  • 1 rode hete peper
  • stuk verse kurkuma of anders een poeder
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 3 stengels bosui
  • 1/2 bos platte peterselie (Turkse winkel)
  • 1/2 bos koriander (Turkse winkel)

DOEN

  • Start met het stomen van de pompoen. Je haalt dan makkelijk de schil eraf. Hoe? Een pasta pan met inzet, daar doe je 2cm water in en breng het aan de kook. Snij de pompoen in ca. 12 stukken, afhankelijk van de grootte. Doe alle stukken in de inzet, zet dit in de pan met kokende water en doe de deksel erop. In ca 10 minuten is de schil en pompoen deels gaar. Haal de inzet eruit en laat de pompoen afkoelen op een bord. Nu haal je met een scherp mes de schil eraf en de pitten eruit.
  • Neem een grote hoge soeppan. Schenk er een laagje olijfolie in en verwarm de olie zachtjes.
  • Schil de gember en kurkuma en snij ze in stukken. De rode peper snij je in stukken. Haal de witte pitjes eruit als je niet van heet houdt. De knoflook snij je ook in stukken. Doe dit alles in de pan in de warme olie. Laat zachtjes mee warmen.
  • Doe er nu de rode ui in stukken erbij. Zet de deksel op de pan en laat even smoren.
  • Nu doe je erbij de geschilde zoete aardappel in stukken. De stukken pompoen, de gewassen linzen, kippenbouillon blokjes en warm water zodat alle groenten onder staan. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur hoog. Begint het water te koken, zet dan het vuur wat lager zodat het lichtjes borrelt. In ca 20 minuten zijn de groenten gaar en kun je de soep pureren.
  • Bij de gepureerde soep doe je fijn gesneden peterselie, koriander en in ringetjes gesneden bosui.
  • Laat de soep afkoelen en schep de soep over in 5 bewaarbakjes. Zet volledig afgekoeld weg in de vriezer.
  • Nb. Dit is een stevige maaltijdsoep. Leng 1 bewaarbakje aan met wat water en je hebt een soepje voor 2 als vooraf!

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een snelle groentedressing? Zo maak je het!
volgende recept
Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

Heb je deze al gezien?

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en...

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Pittige en goedvullende herfstsoep

Kalkoenfilet in een mosterd creme saus

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen