Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVlees

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven. Het gehakt is op smaak gemaakt met de kalamatasaus, paprika, monniksbaard en knoflook, verdeeld over een siliconen vorm. Een groenten mix van slabiet, pastinaak, stuk knolselderij, olijven en kiemgroenten waarover gesprenkeld olijfolie met kurkuma, gedroogde rode peper, oregano en wat kruidenzout. Samen in de oven voor 20 minuten en klaar is deze avondmaaltijd.

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven

Print
Personen: 3 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 250 gram h.o.h bio gehakt
  • kalamatasaus
  • 1/2 paprika
  • monniksbaard, een soort zeekraal van ECOVILLE
  • knoflook
  • groenten mix: 700 gram totaal aan slabiet, pastinaak, kiemgroenten, knoflook en knolselderij
  • olijfolie
  • kurkuma, gedroogde rode peper, tijm
  • kruidenzout

DOEN

  • Smeer de siliconen vorm lichtjes in met olijfolie.
  • Pak een kom waar je het gehakt, 2 eetlepels kalamatasaus, de knoflook fijngesneden en de paprika in kleine stukjes en de monniksbaard, waar je de aarde van af spoelt en de wortel eraf snijdt en die vervolgens in stukjes erbij, bij het gehakt doet. Roer of meng het gehakt met je handen.
  • Voor de groenten mix heb je nodig een langwerpige schaal groot genoeg om als de diverse groenten, na het wassen of het schillen en in kleine stukken gesneden zijn, te kunnen husselen zodat alle groenten goed gemengd zijn. Besprenkel een eerste maal olijfolie overheen, strooi er kurkuma over, gedroogde rode peper en tijm, hussel met een plolepel of met je handen dot opnieuw door elkaar heen. Sprenkel nog een keer lichtjes olijfolie erover en wat kruiden zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet zowel de siliconenvorm als langwerpige schaal samen in de oven, voor 20 minuten.
  • Nb Je kunt ook de 2 schalen op verschillende roosters of bakplaten onder elkaar in de heteluchtoven zetten! Het voordeel van de heteluchtoven.
  • Nb De Monniksbaard gekocht op de markt bij ECOVILLE. mijn ervaring is, eet deze rauw want bij het bakken verdwijnt de zilte smaak.

 

TIPS

Zie hier het recept voor de kalamatasaus. De kalamatasaus voor vis en vlees, ja echt!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
De snelklaar winter erwtensoep
volgende recept
Deze spareribs marineer en gaar je op 125 graden

Heb je deze al gezien?

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Bloemkool met mosterd soep

Quiche met een havermoutbodem

Zoete aardappel tortilla

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Deze omelet verwerkt je groenten restjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen