Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierFeestFruitHistamine vrijMeel

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kom en doe er het meel in, de vlokken, kokos, noten en rozijnen erbij en schep het goed door elkaar heen. Voeg er nu de boter, honing en syrop er door en kneed het tot een bal. Laat het even rusten. Neem een bakblik en leg er een stuk bakpapier op. Neem het deeg en rol het 1,5 cm dik uit op het bakblik. De oven in en erna gesmolten chocolade er over besprenkelen. 

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Print
Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram vlokken (haver/spelt/boekweit)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokos geraspt
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram walnoot
  • 20 gram gele rozijnen
  • 1 eetlepel honing
  • blackcurrent syrop
  • 25 gram geraspte- en 25 gram gesmolten chocolade

DOEN

  • Doe het spelt en amandel meel, de speltvlokken en kokos in een schaal, schep goed door. De walonoot in stukjes met de rozijnen er door. Strooi nu de 25 gr geraspte chocolade erover en schep goed door. Smelt de boter lichtjes en giet die er over heen, schep goed om. Giet er nu een eetlepel honing over, schep opnieuw om, dan de eetlepel syrop. Kneed nu goed door met je hand en maak er kleine stevige balletjes van. Druk ze plat op een bakblik met bakpapier. NB Is het deeg erg vochtig strooi er dan wat extra mee over. De deegbal moet wel compact zijn.
  • Zet de hetelucht oven op 180 graden en bak de koekjes in het midden van de oven voor 15 minuten.
  • Als je wilt smelt je de andere 25 gr chocolade in een schaaltje boven op een pannetje met gekookt water. Met een lepeltje strooi je de gesmolten chocolade over de warme koekjes uit de oven heen. Laat ze zo 20 minuten afkoelen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een deeglaag
volgende recept
Uientaart maak je met veel ui, prei en knoflook

Heb je deze al gezien?

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen