Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijHistamine vrijRoosteren in de ovenVegetarisch

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak. Een gerecht wat past in 1 schaal. De paprika is gevuld met gerapte bloemkool, 2 eetlepels pompoensoep en peterselie. 30 minuten in de oven.

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 2 kleine paprika's
  • 1 pastinaak
  • 3 zoete aardappel
  • 4 bloemkool stronkjes
  • handje olijven
  • 1/3 bosje platte peterselie

DOEN

  • Start met de top met steel van de paprika te snijden. Haal de pitjes uit de paprika. Rasp de bloemkool en doe het in een schaal. Schep er 2 of 3 eetlepels, eigen gemaakte, pompoensoep er bij, de fijn gesneden platte peterselie, wat kruidenzout en een eetlepel oregano. Schep goed door elkaar heen en verdeel het over de 2 paprika’s. Druk de vulling aan. smeer de paprika’s aan de buitenkant in met olijfolie.
  • Schil de zoete aardappel en pastinaak en snij ze in grove frieten. Doe ze samen in een ovenschaal, doe de olijven er bij en schenk er olijfolie overheen, strooi er kruidenzout en wat tijm over en hussel door elkaar heen. Zet de 2 gevulde paprika’s erbij. Klaar voor nu.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden. Warm zet de schaal voor 30 minuten in de oven.
  • Nb Het stukje kalfskotelet op de foto, was te veel.
  • Nb Erbij gemaakt een kruiden-mayo mix

 

TIPS

Kruiden-mayo mix? De lekkerste kruidige mayo maak je zo

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gestoofde zwarte linzen met feta
volgende recept
Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Heb je deze al gezien?

Paarse rode groenten met gans saté

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Een snelle en praktische kruidenmix

Gluten arme oliebollen, een test!

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.