Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer. Een makkelijke en voedzame maaltijd. Rode ui fijngesneden, zo ook de knoflook en verse gember, even gebakken en dan de bonen met witte wijn azijn erbij. Tot zover klaar. De mizuna, tijm en stukjes geitenkaas kunnen erbij.
Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer
PrintNODIG
- 1 blik bonen
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuk gember
- 1/2 bos mizuna (raapsteel, rucola)
- theelepel tijm
- scheut witte wijn azijn
- 1/2 geiten brie
- 1 patisson
DOEN
- Gebruik een koekenpan met deksel.
- Start met het fijn snijden van de rode ui, knoflook en gember. Verwarmde koekenpan, doe er een scheut (2 eetlepels) olijfolie in en laat zachtjes warm worden. Doe de ui, knoflook en gember samen in de olijfolie en roer door elkaar heen. Zet de deksel erop en laat zachtjes stoven voor 5 minuten.
- Open het blik en giet de bonen af in een zeef, spoel er goed water door heen en laat uitlekken. Uitgelekt doe je de bonen erbij in de koekenpan, roer goed door elkaar heen. En schenk er 2 eetlepels witte wijn azijn erbij. Je kunt nu het vuur eronder uitzetten, het gaard na!
- Spoel de mizuna, laat even uitlekken en snij deze vervolgens fijn. Verwarm de koekenpan op een klein vuur, zachtjes. Doe er de fijngesneden mizuna bij, de tijm en schep goed door elkaar heen. Als laatste snij de 6 stukjes geiten brie, die je boven op de bonenschotel legt. Laat zachtjes stoven, terwijl je de patisson bakt.
TIPS
Een patisson, kleine pompoen bakken? Patisson gebakken in een boekweit beslag