Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakers

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden. Weet wat je eet en maak je eigen sauzen. De basis maak je met 2 eetlepels mayo (bio) en 3 eetlepels Griekse yoghurt 10%. En verder? Verse kruiden (platte peterselie, koriander, thijm, waterkers) spaanse peper en knoflook. Specerijen als kurkuma met peper of ras el hanout. Artisjokharten, bosui en sjalotjes, kappertjes, augurk, olijven, paprika, gedroogde tomaat én gember uit een potje!

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Print
Personen: 10 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • GEMBERSAUS
  • 4 gember uit een potje, 2 eetlepels mayo met 3 eetlepels yoghurt, 1/2 theelepel kurkuma, wat peper, kruidenzout, teen knoflook olijfolie, wat gembersiroop. En een beetje olijfolie.
  • ARTISJOKSAUS
  • 4 artisjokhart uit blik, 2 eetlepels mayo met 3 eetlepels yoghurt, 6 stengels koriander, 1/2 theelepel ras el hanout, gedroogde thijm, kruidenzout. En een beetje olijfolie.
  • GROENE KRUIDENSAUS
  • 1/2 bos platte peterselie, 2 eetlepels mayo met 3 eetlepels yoghurt, 1/3 rode peper, 1 teen knoflook, 3 stengel bosui, 1/2 theelepel kurkuma en wat zwart peper. En een beetje olijfolie.

DOEN

    • Gebruik een kom met staafmixer of een Nutribullit.
    • Doe al je ingrediënten bij elkaar in de kom. Doe er een beetje olijfolie bij, zodat er genoeg vocht is om te pureren. En pureer het tot een gladde massa. Proef! Is de saus goed of mis je bv nog wat zout? Of niet vettig genoeg, doe er dan nog een beetje mayo bij. En schep dit door de saus heen.
    • Zet de sauzen weg, afgedekt in de koelkast tot gebruik.
    • De sauzen kun je gebruiken om bv. hollandse garnaaltjes met zeekraal op smaak te brengen. Hiermee vul je samen met watwerkers een warm spelt volkoren pitta broodje. Eet er een groene salade bij.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kruidenmix is een ideale smaakmaker
volgende recept
Een veelzijdige kurkuma gember saus

Heb je deze al gezien?

Deze kroket en schijf die maak je zo

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Een kruidenmayonaise op je bord voor de bulots

Een anti verkoudheid kippen-groenten soep

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij...

Bouillabaisse op z’n Hollands

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen